<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 08, 2017

‘Turkije niet tegen te houden met Syrië en Irak’

De ontwikkelingen in buurlanden Syrië en Irak in vorm van bewapening van terreurgroepen door buitenlandse machten en oprichting van terreurstaten zijn er om de groei van Turkije tegen te houden.

Dat zei de Turkse premier Binali Yıldırım zondag tijdens de opening van een tunnel en nieuwe viaducten in Afyonkarahisar.

“Iedereen ziet wat er in Syrië en Irak gebeurt. Deze gebeurtenissen [bewapening van terreurgroepen en oprichting terreurcorridors] zijn projecten die de toekomst en groei van Turkije willen tegenwerken”, sprak Yildirim voor een grote menigte Turken. “Maar het zal ze niet lukken. Want wij vormen eenheid. Wij zijn samen Turkije.”

Leger

Het Turkse leger is druk bezig om de Turkse grenzen te zuiveren van terreurgroepen in Noord-Syrië en Irak. Het land is vastberaden om koste wat het kost alle bedreigingen uit die landen voor de nationale veiligheid te elimineren, is gemeld.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zei eerder dat de terreurgroepen nabij de Turkse grenzen weg moeten. “Anders halen wij ze weg.” (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – AFYONKARAHISAR | Gepubliceerd: 08-10-2017

Oct 08, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...