<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Oct 22, 2023

Turkije-Korea Vriendschapsstad geopend in rampgebied Hatay

Zuid-Korea heeft een containerkamp laten plaatsen in het rampgebied Hatay, dat in februari was getroffen door twee zware aardbevingen. Het complex met daarop 500 huisjes is recent in gebruik genomen.

De ceremonie is bijgewoond door de Zuid-Koreaanse ambassadeur Lee Won-Ik, Hatay-vicegouverneur Bekir Sıtkı Dağ en Lee Kyu-ho van het Zuid-Koreaanse buitenlandministerie.

De Zuid-Koreaanse ambassadeur liet in zijn toespraak weten dat zijn land iets terug wilde doen voor Turkije, dat zijn land in moeilijke tijden heeft geholpen. “Wij hopen dat de aardbevingsslachtoffers zo snel mogelijk terug kunnen keren naar hun normale leven.”

De vicegouverneur van Hatay bedankte de Zuid-Koreaanse regering en het Koreaanse volk voor hun steun aan de Turkije-Korea Vriendschapsstad.

Zuid-Korea

De twee landen genieten een relatie van een uitzonderlijk niveau. Zo vinden de Zuid-Koreanen de Turken het meest geliefde volk op aarde (LEES meer), zien zij het land als een broederland en liet een andere Zuid-Koreaanse ambassadeur weten dat Turkije de Zuid-Koreanen heeft gered van het communisme dankzij militaire offers van Turkije. (LEES meer)

Herstel regio

In het merendeel van de elf getroffen Turkse provincies wordt in volle vaart gebouwd aan honderdduizenden nieuwe (blijvende) woningen voor alle aardbevingsslachtoffers. Die krijgen binnen een jaar een nieuw huis, is de belofte van de Turkse regering, welke dat tot nu toe na alle natuurrampen is nagekomen. De eerste families zijn al voorzien van een nieuwe woning. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 22-10-2023

Oct 22, 2023
Loading posts...