<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Sep 03, 2023

Turkije levert al in november eerste duizenden nieuwe appartementen in rampgebied

In het merendeel van de elf getroffen Turkse provincies wordt in volle vaart gebouwd aan honderdduizenden nieuwe woningen voor alle aardbevingsslachtoffers. Die krijgen binnen een jaar een nieuw huis, is de belofte van de Turkse regering, welke dat tot nu toe na alle natuurrampen is nagekomen.

In een van de hardst getroffen steden, Afşin in epicentrum Kahramanmaraş, wordt al in november 3.600 nieuwe woningen geleverd aan slachtoffers die na de twee hevige aardbevingen op 6 februari hun huis kwijtraakten. De nieuwe huizen zijn aardbevingsbestendig, duurzaam en meestal ruimer.

De bevolking van Afşin profiteert van het feit dat er al voor de aardbevingen nieuwe wijken in aanbouw waren rondom de oude stad, liet burgemeester Mehmet Fatih Güven op een persconferentie weten. “Er worden zowel nieuwe huizen gebouwd als de bouw voltooid van appartementencomplexen waaraan eerder is begonnen in het kader van het stadstransformatieproject.”

De nieuwe wijken komen tevens op nieuwe locaties in de regio. “Daar waar geen luchtvervuiling is, veel sociale ruimtes en groen komen en brede wegen worden aangelegd.”

Güven vervolgde verder dat hij heel blij is dat het huisvestingsprobleem in zijn gebied “al in november en december grotendeels wordt opgelost”.

Wederopbouw

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan benadrukte recent dat zijn regering al zijn middelen heeft ingezet om de door de aardbeving geteisterde regio volledig op te bouwen en dat alles op de voet wordt gevolgd. (LEES meer)

In het gehele rampgebied zijn al 180.000 nieuwe huizen in aanbouw (LEES meer + FOTO’S) en zijn op het platteland al de eerste huizen afgeleverd. ‘Wonderbaarlijk’, reageren de eerste slachtoffers vanuit hun nieuwe woning. (LEES meer + FOTO’S)

Uiteindelijk komen in de elf getroffen provincies, binnen één jaar, 650.000 nieuwe huizen op veelal nieuwe locaties en worden Turkse steden steviger dan ooit (LEES meer + FOTO’S). Zo’n 96 procent van de compleet verwoeste gebouwen waren voor 1999 gebouwd.

Extreme natuurramp

Bij de ramp van de eeuw, twee ongekende aardbevingen van 7,7 en 7,6, raakten meer dan 50.000 mensen hun leven kwijt. De aardbevingen hebben in totaal 14 miljoen mensen in Turkije en duizenden anderen in Noord-Syrië getroffen.

Istanbul

In Istanbul lopen, ondanks veel tegenwerking van omstreden oppositiegroepen, ook meerdere zogeheten wijkvernieuwingsprojecten. Recent zijn enkele straten van de Istanbulse districten Beyoğlu en Kağıthane vernieuwd. (LEES meer + FOTO’S)

Sinop

In de noordelijke Turkse provincie Sinop kregen in mei dit jaar slachtoffers van overstromingen hun nieuwe woningen. Zij raakten in augustus 2021 hun onderdak kwijt door de natuurramp in het district Ayancık. (LEES meer + FOTO’S)

Rize

In Rize werden in april slachtoffers van overstromingen, aardverschuivingen en bosbranden voorzien van nieuwe appartementen. (LEES meer + FOTO’S)

Elazığ en Malatya

In Elazığ en Malatya kwam de Turkse regering ook zijn belofte grootschalig na. Daar zijn na zware aardbevingen in 2020 meer dan 8.000 nieuwe appartementen gebouwd. (LEES meer + FOTO’S)

 

Izmir

In Izmir kreeg men in 2021 ook razendsnel nieuwe en luxe huizen na een aardbeving daar in 2020. (LEES meer + FOTO’S)

  

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 03-09-2023

Sep 03, 2023
Loading posts...