<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 23, 2019

Turkije: Landen willen moordzaak Khashoggi in doofpot stoppen

Sommige westerse landen willen de zaak-Khashoggi, de vermoorde Saudische The Washington Post-journalist, in de doofpot stoppen. De belangen die daarbij spelen en waarom ze het onder het tapijt willen vegen, is bekend bij Turkije.

Dat zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu.

“We delen alle bewijzen omtrent de moordzaak, terwijl Saudi-Arabië dat totaal niet doet. De daders zijn bekend. Dit zeg ik in alle openlijk- en duidelijkheid: er zijn westerse landen die deze zaak in de doofpot willen stoppen”, sprak de Turkse minister tijdens een bijeenkomst met jongeren in Istanbul.

De minister weet waarom westerse landen dat beogen. “Ik weet waarom ze dat willen. We zien wat voor [duistere] afspraken ze nu onderling maken [na de moord]. We zien degenen die zogenaamd om persvrijheid schreeuwen, nu alles proberen te verduisteren nu ze veel [zwijg]geld aangeboden hebben gekregen.”

Maar ondanks dat zal Turkije tot het einde doorgaan om de zaak op te lossen, zei Çavuşoğlu. “Turkije heeft alle voorbereidingen getroffen om een internationaal onderzoek te lanceren. Dankzij onze strategie moesten Saudische autoriteiten de moord bekennen.”

CIA en Trump

De Amerikaanse inlichtingendienst CIA beweert dat de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman de opdracht gaf om journalist Jamal Khashoggi te vermoorden.

De Amerikaanse president Donald Trump, die wordt beschuldigd van nauwe banden met bin Salman, wees de rapporten eerder af en reageerde op een vraag of de Saudische kroonprins achter de moord zit: “Misschien wel, maar misschien ook niet. Dankzij Saudi-Arabië bezitten we daar een grote legerbasis. Anders zat Israël in de problemen.” (LEES meer)

Frankrijk

De Franse buitenlandminister Jean-Yves Le Drian beweerde destijds dat Turkije “geen bewijsmateriaal had gedeeld” en betichte de Turkse president van “het spelen van een spel”. Na een uithaal uit Turkije zei Le Drian dat er sprake was van een “misverstand”. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 23-01-2019

Jan 23, 2019
Loading posts...