<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 17, 2018

Turkije maakt nog een land sterker: Moldavië

De Moldavische president Igor Dodon heeft benadrukt dat zijn land sterker wordt dankzij Turkije.

Dat zei hij woensdag tijdens een persconferentie met zijn Turkse collega-president Recep Tayyip Erdoğan, die op staatsbezoek is.

“Turkije draagt bij aan een stabiel en sterk Moldavië”, liet hij weten. “Turkije speelt een belangrijke rol in realisatie van welvaart in Moldavië en ook in de Gagaoezen-zaak”.

Volgens Dodon is Turkije een mooi voorbeeld van een land dat heel goed nationale belangen beschermt en goede relaties opbouwt.

“Turkije is voor ons een voorbeeld hoe we met iedereen vriendschappelijke relaties kunnen opbouwen. Zowel met het Westen als Oosten zullen we net als Turkije goed om moeten gaan. We willen ook net als jullie altijd onze nationale belangen (stevig) op tafel zetten. We zijn een klein land. Dit is niet makkelijk voor ons. Maar met jullie hulp geloven we dat we dat zullen bereiken. We vertrouwen op jullie steun”, zei Dodon.

De Moldavische president gaf ook aan dat zijn land in de afgelopen 26 jaar meer dan 60 overeenkomsten heeft gesloten met Turkije en het handelsvolume, nu nog een half miljard dollar, meer dan zal verdubbelen.

De Turkse president kreeg een eremedaille van het hoogste niveau in Moldavië. De first lady van Turkije, Emine Erdoğan, werd lovend ontvangen door de echtgenote van de Moldavische president.

TIKA

Turkije staat bekend om zijn mondiale en officiële steunprojecten, die zijn opgelopen tot een aantal van meer dan 20.000 (LEES meer). Zo draagt de Turkse staatsorganisatie van ontwikkelingshulp (TIKA) ook grotendeels bij aan de opbouw van Somalië (LEES meer) en Palestina. (LEES meer)

TIKA heeft meer dan 400 hulpprojecten lopen in Moldavië.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – CHISINAU | Gepubliceerd: 17-10-2018

Oct 17, 2018
Loading posts...