<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 09, 2018

Turkije maakt zich op voor de grootste verhuizing ter wereld

Na de bouw van het grootste vliegveld ter wereld wacht Turkije een volgende uitdaging: de verhuizing vanaf luchthaven Atatürk, op zo’n 50 kilometer afstand. De verplaatsing wordt de grootse ooit in de geschiedenis van de luchtvaart.

Dat benadrukte de bestuursvoorzitter van Turkish Airlines, İlker Aycı.

“Er wordt dag en nacht aan de verhuizing gewerkt. Alles is zeer nauwkeurig gepland”, liet Aycı weten.

De grote verhuizing gaat twee dagen duren. Meer dan 15.000 vrachtwagens zullen alle benodigdheden vanaf Yeşilköy naar Arnavutköy vervoeren.

Aycı gaf ook aan dat Turkish Airlines op het nieuwe vliegveld een ruimte ter grootte van 664.000 vierkante meter krijgt en de nieuwe lounge 10.000 vierkante meter groot wordt. “Binnenkort bestaat de vloot van Turkish Airlines uit 500 vliegtuigen”, voegde hij daaraan toe.

De Turkse CEO deelde ook nieuwe cijfers: “We boekten recent onze hoogste bezettingsgraad ooit: 80,4 procent. De operationele winst bedraagt 158 miljoen dollar. De inkomsten stegen met 11,7 procent.” In de eerste zeven maanden van dit jaar zijn 43,2 miljoen passagiers vervoerd, een stijging van 15,2 procent vergeleken met een jaar eerder.

De nieuwe megaluchthaven van Istanbul maakt zich op voor de grote opening op 29 oktober. Het eerste vliegtuig is al geland, dat van de regering met de Turkse president aan boord. (LEES meer + exclusieve foto’s)

Erdoğan

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft de ambitie om Turkish Airlines de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld te maken. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 09-08-2018

Aug 09, 2018
Loading posts...