<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Sep 28, 2022

Turkije megazorgcomplex rijker, opent grootste ziekenhuizen van Europa

In de Turkse hoofdstad Ankara is woensdag een megazorgcomplex met daarop acht ziekenhuizen geopend, goed voor 4.050 bedden. Het megaziekenhuis, tevens het tweede in de stad waarvan de eerste (in Bilkent) de grootste van Europa is, heeft een overdekte oppervlakte van meer dan 1,1 miljoen vierkante meter.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan was persoonlijk aanwezig bij de opening van Stadsziekenhuis Etlik in de gelijknamige wijk en sprak een grote menigte Turken toe. “Dit verdient en past bij Ankara en diens bevolking. Het megacomplex is een zorgstad op zich.”

Het gaat om een persoonlijke droom van Erdoğan, om de beste en moderne ziekenhuizen in zijn land te realiseren. “Door ons menselijk kapitaal en technologische mogelijkheden op het hoogste niveau te combineren, maken we van elk stadsziekenhuis een nationaal en internationaal merk.”

Stadsziekenhuis Etlik bezit in totaal 691 IC-bedden en 125 operatiekamers, maar ook een medisch hotel en een universiteit. Het gaat om de twintigste volksziekenhuis in Turkije.

Het megacomplex in Bilkent opende in 2019 zijn deuren. (LEES meer + FOTO’S)

Zorg in Turkije

Turkije is een nieuw tijdperk ingegaan in de zorg nu het een dertigtal grote en zeer moderne stadsziekenhuizen in tientallen Turkse steden bouwt en opent. Een droom van president Erdoğan komt uit, zoals hij zelf vaker aangeeft. (LEES meer + FOTO’S)

De zorgcomplexen bieden het comfort en kwaliteit van een vijfsterrenhotel, zo omschreven in het Turkse megaproject.

In het coronajaar 2020 opende Turkije in een voor de wereld onbekende zet 17 megaziekenhuizen in 9 provincies. (LEES meer + LIJST + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 28-09-2022

Sep 28, 2022
Loading posts...