<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 22, 2021

Turkije neemt leidende rol in strijd tegen internationale Islamofobie

Turkije neemt een leidende rol in de strijd tegen Islamofobie op internationale platforms.

Dat benadrukte de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zondag in Amerika.

“We vechten tegen een dodelijker en sluwer virus. Dit virus, dat net zo gevaarlijk is als het coronavirus, wordt Islamofobie genoemd”, zei Erdoğan op een conferentie georganiseerd door de Turks-Amerikaanse nationale stuurgroep in New York City (TASC) en genaamd ‘Een eerlijkere wereld is mogelijk’.

“Dit virus verspreidt zich zeer snel in landen die al jaren worden afgeschilderd als bakermaten van democratie en vrijheid”, onderstreepte hij.

Hij merkte op dat moslimhaat een trend is geworden die het dagelijks leven van moslims verstoort en de sociale vrede bedreigt.

De Turkse leider noemde onder meer de Organisatie voor Islamitische Samenwerking en de VN, waar Turkije werkt aan inspanningen tegen Islamofobie.

“We steunen [ook] elke poging om alle bedreigingen voor onze religie en onze moslimbroeders te elimineren. ” Hij vroeg ook de steun van Amerikaanse moslims in de strijd van Turkije.

De Amerikaanse imam Siraj Wahhaj zei in zijn toespraak dat hij vindt dat Erdoğan de leider van de moslimwereld is.

De Turkse leider toonde ook zijn boek ‘Een eerlijkere wereld is mogelijk: een voorstel om de VN te hervormen’ waarin hij beschrijft dat het een en ander zo snel mogelijk anders moet voor een betere en vredige wereld en toekomst. De opbrengst van het boek, dat in meerdere talen is vertaald, gaat naar het goede doel.

Overvolle agenda

Erdoğan is afgelopen weekend aangekomen in New York om dinsdag de 76e zitting van de Algemene Vergadering van de VN bij te wonen, waar wereldleiders hun jaarlijkse toespraken houden.

Voorafgaand aan zijn toespraak opende hij de nieuwe diplomatietoren van Turkije, het Turkevi Center, in Manhattan, pal tegenover het VN-hoofdkwartier. (LEES meer + FOTO’S + VIDEO)

Hij reageerde dat de wolkenkrabber met 36 verdiepingen een “monument van trots” is dat niet alleen zal fungeren als een thuis voor Turken, maar ook voor de Amerikaanse moslimgemeenschap.

De Turkse toren huisvest de permanente VN-missie van Turkije, het Turkse consulaat-generaal en de vertegenwoordiging van de Turkse Republiek Noord-Cyprus (TRNC). Ook zijn meerdere faciliteiten en residenties aanwezig.

Het gebouw, dat gebruik maakt van traditionele Turkse architecturale motieven, vooral uit het Ottomaanse en Seltsjoekse Rijk, stijgt naar de hemel in de vorm van een tulp en is te zien vanuit het centrum van Manhattan, de East River en Long Island.

Het is ontworpen als een symbolische wolkenkrabber die bijdraagt aan de skyline van New York, een van ’s werelds meest iconische steden, en een afspiegeling is van de Turkse cultuur, geschiedenis en diversiteit.

De eerste gasten waren, na VN-chef VN-secretaris-generaal Antonio Guterres, de Britse premier Boris Johson en Amerikaanse journalisten van The New York Times. Dinsdag sprak Erdoğan de Kroatische president Zoran Milanović en de Slovenische president Borut Pahor in het nieuwe huis van Turkije in New York. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 22-09-2021

Sep 22, 2021
Loading posts...