<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
Jan 23, 2021

Turkije opent nieuw voetbalstadion in Giresun

In de Turkse stad Giresun in het noordoosten van het land opent zondag een nieuw voetbalstadion: Sportcomplex Çotanak. Het stadion biedt plaats aan 22.028 toeschouwers.

De openingsdag begint gelijk met een voetbalwedstrijd van de thuisclub: Giresunspor tegen Balıkesirspor (TFF 1. Lig).

Het sportcomplex staat op een oppervlakte van 143.000 vierkante meter en bevat ook een sportzaal voor 144 toeschouwers, een trainingscentrum met overnachtingsmogelijkheden en winkels.

Ordu

De Turkse havenstad Ordu aan de zuidkust van de Zwarte Zee maakt zich ook op voor de opening van hun nieuwe aanwinst op het gebied van voetbal. (LEES meer + FOTO’S)

Stadionproject Turkije

In 2014 besloot Turkije dertig nieuwe moderne stadions in 26 steden te bouwen, elk met een uniek concept of eigenschap. Kosten van het megaproject dat geen enkel land ter wereld ooit heeft gerealiseerd: een miljard euro. (LEES meer)

Het stadion van Sivas is het eerste ecologische stadion van het land. In Trabzon staat het modernste sportcomplex van Turkije. Het stadion van Kocaeli is gebouwd in de vorm van de Turkse zoetigheid pişmaniye. In de Turkse hoofdstad Ankara is ook een nieuw stadion gebouwd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 23-01-2021

Jan 23, 2021
Loading posts...