<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 06, 2020

Turkije opent volgend superdeluxe stadsziekenhuis in Konya

Turkije is een hotelachtig stadsziekenhuis rijker. Woensdag was het Turkse Konya in Centraal-Anatolië aan de beurt.

Het nieuwe moderne volkshospitaal met de modernste medische apparatuur en alle mogelijke zorgafdelingen heeft een beddencapaciteit van 1.250, waarvan 256 IC-bedden. Het nieuw geopend zorgcomplex met daarop meerdere ziekenhuizen heeft 450 eenpersoonskamers en biedt het comfort en kwaliteit van een vijfsterrenhotel, zo omschreven in het Turkse zorgmegaproject.

Het hospitaal heeft als doel ‘het centrum van uitmuntheid’ te worden in de regio, verklaarde het Turkse ministerie van Volksgezondheid.

Covid-19

Het grote ziekenhuis is voor nu een ‘clean hospital’ welke betekent dat coronapatiënten elders in andere ziekenhuizen in de stad worden behandeld, is benadrukt.

Zorg in Turkije

Turkije is een nieuw tijdperk ingegaan in de zorg nu het een dertigtal grote en zeer moderne stadsziekenhuizen in tientallen Turkse steden bouwt en opent. Een droom van president Erdoğan komt uit, zoals hij zelf vaker aangeeft. (LEES meer + FOTO’S)

In Istanbul gingen in de afgelopen vier maanden zes nieuwe ziekenhuizen open. (LEES meer + FOTO’S)

De IC-capaciteit van Turkije is net zoveel als alle Europese landen bij elkaar. (LEES meer)

Dertien van de megaziekenhuizen zijn voltooid, zeven verkeren in bouwfase en nog eens tien zijn in aanbestedingsfase. (LEES meer + FOTO’S)

Vorig jaar opende Turkije het grootste ziekenhuis van Europa. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 06-08-2020

Aug 06, 2020
Loading posts...