<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 26, 2017

Turkije pakt Nederland terug met honden

De Turkse politie heeft maandagavond politiehonden ingezet tijdens fouillering van Nederlandse passagiers. Zij werden uitgebreid gecontroleerd bij hun aankomst op luchthaven Istanbul-Atatürk.

Passagiers van Turkse komaf of van andere nationaliteiten kregen geen extra controle. De bagage van Nederlanders is gecontroleerd op aanwezigheid van verboden middelen.

De Turkse zoekactie is een reactie op de Nederlandse variant. Zondag werden namelijk Turkse passagiers met honden doorzocht op luchthaven Schiphol. Hoe dat is verlopen, is te zien op beelden, die ook op Turkse televisiezenders zijn getoond.

Reactie

Nederland is hiermee het derde land geworden dat Turkije niet zomaar voorbij laat gaan nadat Turkse burgers op ‘ongepaste wijze’ zijn gefouilleerd met honden. Twee maanden geleden gebeurde dat in Oostenrijk en Duitsland. Turkije reageerde direct op dezelfde wijze terug. (LEES meer + foto’s)

De luchthaven van Wenen liet weten “voortaan voorzichtiger te werk te zullen gaan”, nadat honden zijn losgelaten op zittende Turken en zij de vraag kregen ‘hoeveel geld ze op zak hadden’. Dat zorgde voor veel ophef in Turkije. Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken greep in. (LEES meer)

De Turkse journalist Cem Küçük merkte eerder op dat zoekacties gericht op Turken op Europese vliegvelden steeds erger worden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL – TMC | Gepubliceerd: 26-12-2017

Dec 26, 2017
Loading posts...