<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 23, 2017

Turkije pakt Oostenrijk hard terug bij de NAVO

Turkije heeft enkele maatregelen genomen om de anti-Turkije houding van Oostenrijk aan te pakken. Zo denkt Turkije zijn veto uit te spreken om Oostenrijk niet meer deel te laten nemen aan NAVO-missies.

Dat melden diplomatieke bronnen.

“Turkije zal de nodige maatregelen blijven nemen zolang Oostenrijk doorgaat met zijn anti-Turkije houding tijdens Europese fora”, melden de bronnen aan een persbureau.

Oostenrijk dient zich vriendschappelijk te gedragen, wordt gemeld. “Oostenrijk spreekt zich tijdens bijeenkomsten steeds eenzijdig en vijandig uit over Turkije, dat de samenwerking tussen landen bij de NAVO sterk steunt. Turkije zal het niet accepteren dat Oostenrijk deelneemt aan NAVO-activiteiten, terwijl het een openlijke vijandelijke houding aanneemt tegen Turkije”, benadrukken bronnen bij het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Oostenrijk

Oostenrijk krijgt de laatste tijd vaker harde reacties uit Turkije nadat het met omstreden uitspraken en wapenembargo’s (LEES meer) tegen Turkije komt. Minister Sebastian Kurz van het Oostenrijkse Buitenlandse Zaken is na zijn uitingen vaker doelwit van Turkse uithalen. (LEES meer)

Oostenrijkse Turken meldden vorig jaar dat Oostenrijk een toppunt van vijandschap tegen Turkije en Turken heeft bereikt. Dat werd bekend nadat Amnesty International in Oostenrijk geld heeft gevraagd om coupplegers in Turkije te steunen (LEES meer), een Oostenrijkse stad Turkse vlaggen heeft verboden en er op de internationale luchthaven van Wenen anti-Turkije zinnen zijn gespot. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 23-05-2017

May 23, 2017
Loading posts...