<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 30, 2016

Turkije reageert op Franse chaos en politiegeweld in Frankrijk

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft maandag laten weten bezorgd te zijn over het buitensporige geweld van de Franse politie tegen demonstranten tijdens de protesten in Frankrijk. De Fransen protesteren al weken massaal tegen de regering die een arbeidswet wil waarmee werkgevers meer macht krijgen.

De woordvoerder van het Turkse ministerie, Tanju Bilgiç, roept de Franse autoriteiten op om geen buitensporig geweld te gebruiken tegen de betogers. “Frankrijk heeft sinds februari te maken met protesten en stakingen, die steeds gewelddadiger worden. We volgen nauw de ontwikkelingen”, zei Bilgiç.

De Turkse woordvoerder zegt te geloven in de noodzaak van dialoog in een democratie. “We roepen de Franse betogers en de Franse autoriteiten op tot kalmte en matigheid. We zijn bezorgd om de toenemende mate van geweld van de Franse politie tegen demonstranten. We hopen dat de Franse autoriteiten in vrede en democratische normen de nodige maatregelen nemen om snel tot een oplossing te komen”, aldus Bilgiç.

Turkije reageert op Franse chaos en politiegeweld in Frankrijk (2) Turkije reageert op Franse chaos en politiegeweld in Frankrijk (5) Turkije reageert op Franse chaos en politiegeweld in Frankrijk Turkije reageert op Franse chaos en politiegeweld in Frankrijk (3) Turkije reageert op Franse chaos en politiegeweld in Frankrijk (4) Turkije reageert op Franse chaos en politiegeweld in Frankrijk (6)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

May 30, 2016
Loading posts...