<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 20, 2021

Turkije spreekt de wereld toe via VN: Israël verantwoordelijk voor alle ellende

Israël is de enige partij die verantwoordelijk is voor alles wat er vandaag gebeurt in Jeruzalem, de Westelijke Jordaanoever en Gaza.

Dat zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu donderdag namens zijn land tijdens een bijeenkomst van de Algemene Vergadering van de VN in New York over de situatie in Israël en Palestina.

De schuld moet worden toegewezen “bij wie het hoort”, benadrukte de Turkse minister over het aanhoudende geweld in Israël en Palestina.

“Alleen Israël is verantwoordelijk voor wat er vandaag gebeurt in Jeruzalem, de Westelijke Jordaanoever en Gaza”, onderstreepte Çavuşoğlu. “Herhaling van dergelijke tragedies [aanvallen] kan niet worden voorkomen tenzij en totdat Israël verantwoordelijk wordt gehouden voor zijn misdaden en er een einde is gemaakt aan zijn gevoel van straffeloosheid.”

Volgens gezondheidsfunctionarissen in Gaza zijn sinds 10 mei minstens 232 Palestijnen omgekomen bij meedogenloze aanvallen van Israël op de Gazastrook, waaronder 65 kinderen, 39 vrouwen en 17 ouderen. Ook zijn meer dan 1.700 mensen gewond geraakt tijdens het voortdurende offensief van Israël.

In totaal zijn in Israël 12 mensen gedood als gevolg van raketbeschietingen vanuit Gaza. De Palestijnen reageerden pas vier dagen later met beschietingen op aanhoudende Israëlische aanvallen en huisuitzettingen.

Çavuşoğlu herinnerde iedereen eraan dat de 14 jaar durende blokkade van Gaza door Israël de belegerde kustenclave feitelijk “in de grootste openluchtgevangenis ter wereld” heeft veranderd. De Turkse minister merkte op dat meer dan 2 miljoen mensen op een grondgebied van slechts 365 vierkante kilometer wonen.

“De daders van deze tragedie willen dat we ongevoelig worden voor deze buitensporige misdaden, de onderdrukking van het Palestijnse volk en schendingen van hun fundamentele mensenrechten en vrijheden.”

“We zullen echter niet zwijgen wanneer we geconfronteerd worden met onuitsprekelijke wreedheden, omdat we weten dat stilte tegenover onrecht gelijk staat aan medeplichtigheid aan de gepleegde misdaden. Wie zwijgt voor onrecht, is een stille duivel [stemt toe]”, sprak Çavuşoğlu.

De Turkse minister zei dat men zich nu niet alleen moet inspannen om een ​​staakt-het-vuren tot stand te brengen, maar ook om “internationale inspanningen te mobiliseren om een ​​einde te maken aan de Israëlische bezetting en blokkade van Palestijnse gebieden”.

“De legitieme aspiraties van het Palestijnse volk naar vrijheid en waardigheid kunnen niet langer worden onderdrukt. Het is de hoogste tijd dat de internationale gemeenschap met effectieve juridische en morele middelen komt om de aanvallen van Israël op Palestijnen een halt toe te roepen”, aldus Çavuşoğlu namens Turkije.

Erdoğan

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan pleit al langer voor een vredesmacht in Jeruzalem die de Palestijnen moet beschermen. (LEES meer)

Deze week kreeg Erdoğan ook steun van de joodse gemeenschap in zijn land. Dat gebeurde naar aanleiding van provocatieve uitingen uit de Verenigde Staten. (LEES meer)

Joden

Ook spreekt een deel van de internationale joodse gemeenschap hun schaamte uit voor de wandaden van het zionistische Israël. “Wij Joden schamen ons voor wat daar in de Joodse naam in de staat Israël gebeurt. Het staat vast, een vrij Palestina.” (KLIK voor VIDEO)

Docu

Op internet circuleren steeds meer video’s over joden die zich uitspreken tegen radicale joden, oftewel zionisten en diens volgens het traditionele jodendom verboden Israël.

Christenen

Palestijnse christenen zijn ook op de hoogte van de Israëlische agressie en misleiding van de wereld. Ze roepen hun achterban op om de moslims in Jeruzalem te beschermen.

“Wie niet in oorlogstijd bij de mensen is [steunt], heeft niet het recht om in vredestijd bij hen te zijn”, schreef een geestelijke leider in een verklaring. “Op persoonlijk initiatief roep ik gewaardeerde geestelijken, patriarchen, bisschoppen en priesters, groot en klein, op om naar de Al-Aqsamoskee te gaan.”

“Wij zijn één in deze heilige landen en moeten de mensen daar verdedigen. Als we vandaag zwak zijn, zal, zoals [zionvader] Theodor Herzl het zei, Al-Aqsamoskee vernietigd worden.” (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 20-05-2021

May 20, 2021
Loading posts...