<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Mar 27, 2021

Turkije stuurt nieuw veldhospitaal naar verwoest vluchtelingenkamp Bangladesh

Turkije heeft zaterdag een groot militair vrachtvliegtuig met ziekenhuisbenodigdheden en een veldhospitaal gestuurd naar Bangladesh. Daar brak maandag een grote brand uit waarbij een deel van het vluchtelingenkamp van de Rohingya in Cox’s Bazar is vernietigd.

In opdracht van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan begonnen de Turkse instantie voor rampen- en noodbeheer (AFAD) en het ministerie van Volksgezondheid samen met het ministerie van Milieu en Verstedelijking met het leveren van hulp aan de regio.

In totaal vertrokken 22 personeelsleden van het Turkse ministerie van Volksgezondheid, AFAD en het Turkse agentschap voor huisvesting en ontwikkeling ook naar Bangladesh.

Het Turkse veldhospitaal was een van de grootste gezondheidscentra in het vluchtelingenkamp, ​​naar verluidt het grootste ter wereld. Het herbergt meer dan 750.000 Rohingya-vluchtelingen die in augustus 2017 het geweld en de vervolging in Myanmar ontvluchtten.

Bij de brand kwamen ten minste 15 mensen om het leven, raakten 560 gewond en zijn 400 nog vermist, aldus de VN. Ook zijn 10.000 onderkomens vernietigd.

Ook hebben Turkse humanitaire organisaties hun middelen gemobiliseerd om steun te verlenen.

Rohingya

De Rohingya worden door de VN beschreven als ‘s werelds meest vervolgde minderheden. Ze werden in Myanmar aangevallen door staatstroepen en boeddhistische bendes en moesten in groten getale vluchten naar buurland Bangladesh.

Volgens een rapport van de Ontario International Development Agency (OIDA) zijn sinds 25 augustus 2017 bijna 24.000 Rohingya-moslims vermoord door staatstroepen van Myanmar.

Meer dan 34.000 Rohingya zijn in het vuur gegooid, terwijl meer dan 114.000 extreem geweld ondervonden, aldus het OIDA-rapport getiteld ‘Forced Migration of Rohingya: The Untold Experience’.

Turkije, het land dat de Rohingya als eerste te hulp schoot en nog steeds het meest steunt, benadrukt dat Myanmarese militairen de genocide op de moslimminderheid hebben bekend. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 27-03-2021

Mar 27, 2021
Loading posts...