<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Ak Ajans Nederland
Jan 04, 2017

Turkije trekt vliegbasis Incirlik in twijfel nu VS niets doet tegen Daesh (IS)

Nu bekend is geworden dat de Verenigde Staten niets doet in de strijd tegen terreurgroep Daesh (IS), zijn twijfels ontstaan over het Amerikaanse gebruik van vliegbasis Incirlik in de Turkse stad Adana.

De Turkse minister van Defensie, Fikri Işık, gaf woensdag aan dat er vraagtekens ontstaan over Incirlik nu coalitielanden en de Verenigde Staten Turkije niet steunt in de strijd tegen Daesh in Noord-Syrië.

“Eerst zeggen de coalitielanden en de VS te gaan strijden tegen Daesh, maar wat blijkt: dit wordt niet gedaan. Men vraagt zich dan af hoe serieus ze zijn in hun ‘strijd’. Dit zorgt ervoor dat Turkije nu vraagtekens heeft over het gebruik van Incirlik”, sprak Işık.

turkije-trekt-vliegbasis-incirlik-in-twijfel-nu-vs-niets-doet-tegen-daesh-is-3

Premier

De Turkse premier Binali Yildirim sprak dinsdag harde woorden. “De VS doet helemaal niets tegen Daesh. Het is Turkije dat een strijd levert tegen de terreurgroep. Zij ‘praten’ alleen maar.”

Vicepremier

Vicepremier Numan Kurtulmuş liet weten dat Turkije zelfs wordt gestraft met de terreuraanslag op de nachtclub in Istanbul omdat het strijdt tegen Daesh. “De duistere machten zijn niet blij met het Turkse succes in Noord-Syrië in de strijd tegen Daesh.” (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 04-01-2017

Jan 04, 2017
 • Deli Balta

  Ik heb het al eerder verteld, sluit incirlik af voor VS en EU! Ze lijken bondgenoten maar in feite zijn ze een wolf in schaapskleren!!!!

 • Blankenvoor

  Wat een vervelend hypocriet mannetje is die Yildirim zeg! Eerst steunen de turken jarenlang de moslims van IS en laten ze de wapentoevoer vanuit turkije toe en nu de VS volledig onterecht verwijten dat ze IS steunen? Zelfkritiek en turken, het gaat niet samen.

 • hayret

  blanken zien de FSA ook als IS.. ze gooien alles op 1 hoop.. er zijn geen bewijzen voor dat Turkije de IS had gesteund.. maar er zijn wel bewijzen dat amerika de terroristen steunt.. met name de ypg

 • Ammon Teremun

  Bla bla bla.
  Allemaal weer grootspraak. De VS blijft gewoon die vliegbasis gebruiken tot dat ze zelf opstappen.
  Dit zijn allemaal afspraken in Navo verband en vastgelegd.

 • Ozturk

  Heel goed meneer Teremun, dat zijn inderdaad vastgelegde afspraken.
  En wanneer die afspraken van de zijde van de VS niet nagekomen worden, dan is Turkije niet gehouden aan haar kant van die afspraken.

  Maar nu we het toch over afspraken hebben, hoe komt het toch dat het hooghartige westen er steeds maar vanuit gaat dat zij zich niet aan afspraken hoeven te houden – ik noem een 3 miljard euro voor de vluchtelingen, visumliberalisatie, overnemen vluchtelingen uit onze kampen – en dat wij onze afspraken wel na zouden moeten komen?
  Ze zijn zelfs zo brutaal dat wanneer wij dit argument tegenwerpen ze schaamteloos ‘dat zijn 2 verschillende zaken, die moeten we gescheiden houden’ durven te zeggen.

  Blijkbaar kan het dus zijn, dat sommige afspraken gewoon eenzijdig niet nagekomen hoeven worden.
  Daarom denk ik dat hetgeen volgens u bla bla bla is, zomaar ineens waarheid kan zijn.
  Vorige week al heb ik dit onderwerp hier op Turksemedia ook al naar voren gebracht, en dit speelt blijkbaar niet alleen in mijn brein maar ook bij onze beleidsmakers.
  ik hoop dat ze bij wijze van straf Incirlik voor 2 maanden sluiten voor de VS.

 • Ozturk

  Wat wilde u beweren meneer Blankenvoor (ik blijf het een uitermate racistische en aanstootgevende naam vinden)?
  Dat we de VS niet zouden mogen bekritiseren?

  Uw argument dat Turkije jarenlang wapens door liet richting Syrië is niet echt te verwijten. Omdat Turkije geografisch nu eenmaal aan Syrië grenst en een grens van 780 km lengte nu eenmaal niet hermetisch is af te sluiten treft Turkije geen schuld.
  Als Nederlander is het makkelijk praten, immers er zijn geen Syrische wapens door Nederland richting Syrië gesmokkeld, en dus heeft u hier een grote mond en noemt ons hypocriet. Maar wij weten allen hoezeer Nederland behulpzaam is geweest aan de Nazi’s tijdens de oorlog.
  U bent als volk zelf minimaal net zo hypocriet, en u persoonlijk een stuk vervelender dan onze premier.
  U zult zich er vast niet in herkennen, want PVV-ers en zelfkritiek gaat nu eenmaal niet goed samen.

 • Ammon Teremun

  Goedemiddag Hr Ozturk, u was ook weer van de partij.
  Het begon al een beetje saai te worden zonder u de laatste dagen.
  Alleen maar Egypte…Shoarma…Sisi… enz..enz..
  Geeft niet ik neem het ze niet kwalijk omdat het mij niks doet.
  Het zegt eerder wat over de schrijver zelf.
  Dat Europa zich aan de afspraken moet houden , ga ik zeker in mee.
  Maar u weet ook goed afspraken meestal wederzijds zijn en dat Turkije nog niet aan alle afspraken heeft voldaan die zijn afgesproken met elkaar en waar ze nu op terug komen.
  Wat dit nou te maken heeft met het gebruik van een vliegbasis in Navo verband is voor mij een raadsel of vult u het al in voor de Turkse regering voor vervolgstappen.
  U weet ook dat deze uitspraken lekker in de mond liggen maar niet gaan gebeuren.
  Europa/VS heeft Turkije nodig maar Turkije heeft de rest van de Navo nog veel harder nodig, zeker in de toekomst omdat de rust nog lang niet is teruggekeerd in het midden oosten en Turkije dit alleen niet af kan handelen.
  De Navo is nog steeds een goede afspraak tussen verschillende landen en werkt nog steeds prima in het huidige verband, en ja….daar hoort Turkije ook bij.

 • Henk

  De VS zit al sinds het openen op deze basis. Vanaf oktober 2014 steunt
  de VS met close air support de YPG. Het feit dat de steun aan de YPG
  steun tegen ISIS is of steun aan terrorisme wordt door de VS en Turkije
  verschillend gezien. wel is duidelijk dat de VS dit al doet voordat
  Turkije überhaupt aanwezig was in Syrië. Dit is het zelfde Turkije wat de gebieden waar de Koerden wonen afsloot van de rest van Turkije en de grens tussen Turkije met Syrië waar de Koerden hun gebieden veroverd hadden. Het meest bergachtige en lastig te controleren gebied ligt hier. Maar de grens tussen Turkije en Syrië waar alle ISIS en Al Nusra fan-boys door wilde was gewoon open.

  Om nu zelf de strijd in te gaan tegen ISIS is laat, maar als je de VS de schuld wilt geven dat ze ISIS steunen na een aanslag is belachelijk. Ik lach me dood om het idee dat Turkije doet of ze een oorlog aan gaan met ISIS en het komt niet eens in ze op dat ISIS iets terug gaat doen. En dan nu de VS de schuld geven van steun die openlijk gegeven is voor meer dan 2 jaar is belachelijk. Wat Turkije wilt doen moeten ze zelf weten, maar als je tegen een terroristische organisatie vecht moet je er altijd aan denken dat zij het slachtveld kiezen aangezien ze het op een conventioneel slachtveld niet redden. Turkije en het westen moeten beide rekening houden met aanslagen door ISIS strijders of aanhangers, dat is de realiteit, maar de realiteit erkennen is 1, belachelijke samenzweringen verzinnen is wat anders.

 • Deli Balta

  Ozturk kardeş, henk seni sucluyor burda: Turkije schakelt lokale Daesh-leider (IS) uit in Noord-Syrië. Ben cevap verdim gerci ama sizin cevap vermeniz daha uygun dur.

 • Ozturk

  Heet u tegenwoordig Blankenvoor meneer Henk?
  Of haalt u hier per ongeluk uw alias accounts door elkaar?
  Bemoei u niet met onze discussie.

 • Ozturk

  Herhalde yazısını geri çekmiş, orda bir yazısını bulamadım. Yine de sağol uyardığın için.

 • Ozturk

  Heer Teremun,

  Ook voor u de beste wensen.

  Mijn Nederlandse beleidsmakers?
  Wilt u een eerlijk antwoord?
  Ik schaam mij een klein beetje voor waar de NL beleidsmakers zich mee bezig houden. Zij zijn vooral druk met Turkse journalisten en Gülen-schoften die in de gevangenis zitten en met druk op Turkije zetten om de terrorisme wetten te versoepelen en de noodtoestand te beëindigen. Vind u het ook niet een beetje schandalig, dat de NL regering dit vraagt aan een land dat in 2016 35 terroristische aanslagen te verwerken heeft gehad?
  Vind u ook niet dat de NL regering Turkije meer financiële hulp zou moeten bieden bij de problemen waar het meeste kampen heeft? In ieder geval waar het kan, bijvoorbeeld bij het verlichten van de financiële druk die 3 miljoen vluchtelingen uitoefenen op de Turkse schatkist? U weet wel, die 3 miljoen vluchtelingen die dankzij Turkije nu niet in NL zitten en daardoor de financiële lasten voor NL beperkt?
  Vind u ook niet dat de NL regering juist coulanter tegen Turkije zou moeten zijn in deze specifieke situatie en de eisen voor visumliberalisatie minder strikt zou moeten toepassen en de Turken een hart onder de riem zou moeten steken door hem alsnog de beloofde liberalisatie zou moeten gunnen, ondanks dat strikt genomen niet aan de laatste 72e eis is voldaan?
  Immers bleek men bij de toelating van enkele Oostbloklanden tot de EU en Griekenland tot de euro, en de begrotingstekorten van D en F in de jaren ’00 ook in staat grote uitzonderingen te maken?
  U bedoelt die Nederlandse regering?
  Waarom eist u van Turkije dat zij als eerste over de brug komen? Turkije is al heel veel deelafspraken nagekomen, de NL/EU nog niet 1. Hoezo vind u uw betoog rechtvaardig om nu opnieuw voor de zoveelste keer iets van Turkije te eisen, terwijl u zelf nog niets bent nagekomen?
  En waarom zou de EU/NL eigenlijk niet eens een keer de eerste zijn om een gebaar van goede wil en solidariteit te tonen?

  Nee, sorry, op die regering kan ik net zoals de meerderheid van de Nederlandse bevolking – PvdA en VVD hebben bij lange na geen meerderheid momenteel zoals u weet – niet trots zijn en ik distantieer mij van hun beleid, of beter: het ontbreken er van.
  Maar als u er achter staat, ook prima, stem dan op de VVD/pvda in maart zou ik zeggen.

  En natuurlijk, het was te verwachten dat u het ging zeggen: ‘wat heeft Incirlik nu met andere dingen te maken?’
  Maar natuurlijk, ineens heeft het 1 niets met het ander te maken als het in uw nadeel werkt.
  Maar als ik vraag wat visumliberalisatie voor de gewone Turk te maken heeft met anti-terrorisme wetgeving in Turkije, dan antwoord u ‘Alles’.

  En het klopt vast en zeker, Turkije heeft de NAVO/VS nodig, alleen hoeven we tot nu toe niet op veel steun te rekenen, integendeel, de NAVO/VS/alliantie stemt haar agenda zó af, dat het Turkse leger op maximale tegenstand en slachtoffers kan rekenen in el-Bab, door andere DAESH fronten al langere tijd ongemoeid te laten, zodat DAESH de krachten kan bundelen in el-Bab tegen het Turkse leger en FSA.

  Maar volgens u werkt NAVO nog steeds prima.
  Natuurlijk, als Turkije de kastanjes maar voor u uit het vuur haalt en de VS voor 70% van het budget opdraait en u tegen de Russen beschermt.

 • Kursat

  je hebt gelijk ammon teremun “Grootspraak.” Turkije heeft grote ballen daarom kunnen ze grootspraak……. Turkije zit TEGEN GOESTING VAN AMERIKA en EUROPA in Syrië oorlog voeren TEGEN AMERIKANEN…… als het over nationaal belang van Turkije gaat, trekt Turkije de NAVO afspraken NIET AAN ZIJN KLOTE 😉

 • Ammon Teremun

  Vanaf januari krijgen vluchtelingen financiële bijstand, betaald door de EU. Zo kunnen ook meer Syrische kinderen naar school.
  Van 1,3 miljard euro staat inmiddels vast waaraan het wordt uitgegeven. Het gaat om tientallen projecten. Bijvoorbeeld 337 miljoen euro om een half miljoen Syrische kinderen te helpen naar Turkse scholen te gaan. 60 miljoen euro voor de opvang van migranten die vanuit Griekenland worden teruggestuurd. En 300 miljoen euro voor vijfhonderd gezondheidscentra voor vluchtelingen.
  De directe financiële steun aan vluchtelingen die vanaf januari moet gaan stromen, maakt dat hun leven in Turkije een fractie meer gaat lijken op wat ze in de EU zouden kunnen verwachten. Daar kunnen vluchtelingen een uitkering en huisvesting krijgen. En dat is nog altijd een groot verschil met het harde bestaan in Turkije.

 • Blankenvoor

  Nederlanders, Nazi’s, WO2, PVV? we hadden het toch over de VS en Incirlk mafkees?
  Ja, lange grens ok, maar er is een groot verschil tussen actief tegengaan en gedogen zoals de turken 5 jaar hebben gedaan. Ook niet onlogisch, want islamitische staat en turkije hadden een gezamelijk doel, nl. het omverwerpen van het Assad regime.

 • Ozturk

  Heer Blankenvoor,

  U hoeft niet te gaan schelden als ik u met geldige argumenten in het nauw drijf (maar dat zal wel iets van Nederlanders/PVV-ers zijn)
  Heeft u soms patent op het aanvoeren van argumenten? Ik vind het relevant genoeg om u met uw eigen hypocriete gedrag te confronteren, aangezien u ons hypocriet noemt. En dan is het nodig om er iets vergelijkbaars bij te halen als waar Turkije nu in is beland.
  Dan blijkt uw eigen Nederlandje ineens net zo hypocriet, zelfs nog veel hypocrieter, aangezien Nederlanders erg goed hebben meegewerkt om 102.000 Nederlandse Joden door de moffen te laten omleggen.

  Turkije heeft trouwens vanaf dag 1 al bepleit een veilige zone in Noord-Syrië in te stellen, maar kreeg geen medewerking van de geallieerden.
  Daarom heeft Turkije zich 5 jaar lang geheel afzijdig gehouden.
  En het is niet aan u om te shoppen in het assortiment tools wat Turkije wel en niet had moeten doen tijdens die 5 jaar, dat bepaalt Turkije zelf wel, ongeacht hoe u het achteraf klassificeert.
  Als wat Turkije wil niet mag, dan hoeft ook niemand Turkije achteraf te komen verwijten dat ze de illegale wapendoorvoer door Turkije beter had moeten controleren.

 • Ozturk

  Heer Teremun,

  U hoeft ons niet te vertellen wat er allemaal wél gebeurd met Europees geld. Niemand heeft hier beweerd dat er helemaal geen geld uit de EU is gekomen. Het punt is dat niet aan het volledige bedrag is voldaan, bij lange na niet. Niet te vergeten dat het eigenlijk 3 miljard voor acute hulp was + nog eens 3 miljard voor de langere termijn, dus u hoeft ook al niet aan te komen met het argument dat die 3 miljard over lange termijn moeten worden uitgesmeerd, want dat was al in de overeenkomst meegenomen.

  Een andere schrijver zei het al:
  Er zit een nadeel aan het moment dat de EU een beetje geld gaat overmaken. En dat nadeel maakt u nu precies waar.
  Hij stelde: straks gaan ze een paar muntjes over maken, waarna wij Turken de rest van ons leven moeten aanhoren dat de vluchtelingen met Eurpees geld in Turkije zijn gered.
  Wat geheel bezijden de waarheid is, want het is slechts een kleine nietsbetekenende bijdrage die de EU geeft. Turkije heeft toch echt zelf 24 miljard euro gespendeerd aan onze buren en hen een nieuw leven gegeven. Een leven dat nu door de superieure EU wordt gekleineerd.
  ‘want nu dat de EU 1,3 miljard euro heeft overgemaakt, ja nu pas krijgen de asielzoekers een goed leven in Turkije, dat tot nu toe ondraaglijk was’.

  Oh man, wat is dit toch vreselijk irritant arrogant stereotype Europees gedrag wat u hier ten toon spreid.
  U bent goed geassimileerd, dat is een feit.

 • Deli Balta

  Bir şey değil, graag gedaan.

 • Blankenvoor

  Zeker, de turken mogen doen en laten wat ze willen. En ik mag aan een ieder laten weten wat ik daar vervolgens van vind. Dat heet vrijheid van meningsuiting ok? Net als zelfkritiek niet iets wat je direct met turken associeert,.

 • Ozturk

  En dat vind u een geldig argument om te gaan schelden? Hoort dat ook bij vrijheid van meningsuiting? In Turkije valt dat namelijk onder belediging.

  Wat u van Turkse zaken vind moet u zelf weten. Wij vinden het niet interessant en het doet er ook niet toe, aangezien u de gang van zaken in Turkije toch niet kunt beïnvloeden (gelukkig maar), aangezien u geen Turks stemrecht heeft, noch via de EU kunt beïnvloeden. Had u ooit Turkije tot de EU toegelaten, dan zat u nu aan tafel. Nu staat u gewoon buiten in de tuin te roeptoeteren.

 • Blankenvoor

  Man, man, wat zeik je nou over schelden? Lees even terug wat je zelf allemaal insinueert en suggereert. En dan mekkeren over ‘mafkees’? Ga je schamen.

 • Ozturk

  Als het woordje ‘mafkees’ volgens u niet zo erg is, dan kunt u het net zo goed uit uw betoog weglaten, aangezien het niets toevoegt, denkt u ook niet? Integendeel, het haalt de kracht uit uw betoog, omdat een ieder zal denken dat u een of andere tokkie bent die plat gaat scheldenb als hij er met argumenten niet meer uitkomt. Men zal zich concentreren op uw lage gedrag en uw argumenten zullen verder ondersneeuwen.
  Eigenlijk exact wat er nu dus gebeurd.

 • Blankenvoor

  Een sneu ventje ben je. Eerst een heel land wegzetten als jodenjagers en dan excuses verwachten omdat het tere turkse zieltje ‘mafkees’ is genoemd? Wat denk jezelf mafkees?

 • Ozturk

  U bent bij deze gediskwalificeerd.
  U bent niet in staat een nette discussie te voeren.
  Terug naar de site van de Telegraaf met u.

  Wilde u ontkennen dan dat Nederlanders op zeer georganiseerde wijze de Moffen heeft geholpen om 102.000 landgenoten over de kling te jagen? Niet gebeurd zeker? Holocaust? Ook niet gebeurd zeker? Want blanke christenen, dat kunnen toch immers geen terroristen zijn? En Hitler was natuurlijk ‘een gestoorde eenling’?

 • Ammon Teremun

  Hr Ozturk,
  Niet er omheen praten, dit zijn gewoon harde feiten.
  U moet dit verhaal niet afzwakken want van dit geld en wat er nog in de toekomst los komt, wordt de gewone Turkse burger ook beter van.
  Ik weet dat u graag van alles erbij haalt om maar niet verder te hoeven gaan met het gevoelige gedeelte.
  Man, wat is dit toch een vreselijk hooghartig snel op de ziel getrapt Turks jank gedrag.
  U bent niet geassimileerd en dat is maar goed ook.
  Dit gedrag kan een normale democratische maatschappij missen als kiespijn.
  Wel de lusten maar niet de lasten van Nederland zullen we maar zeggen.

 • Ozturk

  Heer Teremun,

  Ten eerste, in tegenstelling tot u hoef ik niet te assimileren of te integreren in de Nederlandse samenleving, ik BEN de Nederlandse samenleving.
  Ik ben een geboren en getogen Haarlemse Mug en heb tot op de dag van vandaag zowel de lasten als de lusten gedragen in Nederland.
  U daarentegen bent import.
  Volgens Wilders bent u degene die zich aan allerlei kazige regeltjes moet aanpassen.

  Ten tweede:
  De Turkse man wordt er absoluut niet beter van, hoe kómt u er in hemelsnaam bij?
  U kunt wel betogen dat dat ene specifieke eurootje dat u uit Europa heeft gestuurd heel toevallig net ten goede komt aan een stukje infrastructuur waar heel toevallig ook een Turk gebruik van kan maken, maar de werkelijkheid is dat er tot op heden 24 miljard euro van het Turkse begrotingsbudget in mindering is gebracht ten laste van de gewone Turkse burger, en ten goede van de Syrische vluchtelingen is ingezet.

  Omdat u nu een heel bescheiden bijdrage heeft geleverd moeten we ineens aanhoren hoe uw eurootjes op een enorm flexibele manier in turkije wordt ingezet, waarbij het bijkans lijkt of u uw waardevolle eurootjes wel 6 keer kunt uitgeven, en onze waardeloze Lira’s domweg over de balk zijn gesmeten.

  Nogmaals:
  Wat wilt u? Een medaille voor goed gedrag?
  Eerst de rest van de eerste 3 miljard betalen, en daarna ook nog die andere 3 miljard voor de langetermijn projecten.
  Daarna krijgt u heel misschien uw medaille.

  Oh nee, eerst ook nog visumliberalisering, pas dan heeft u aan al uw afspraken voldaan en krijgt u een medaille.

  Typisch Europees gedrag: Iets geven, en dan uitgebreid gelauwerd willen worden. Zo heeft u dat niet geleerd in Egypte meneer Teremun.

 • delarosa

  en dan lekker uit de navo gegooid worden….putin lust die erdogan rauw haha

 • delarosa

  Ik val bijna van mn stoel ….turkije heulde met die kutmoffen …op de balkan waren tienduizenden turkse soldaten werkzaam voor de SS…3x raden wat daar gebeurde allemaal. En dan de Nederlanders uitmaken voor laf volk…ga je diep schamen. Men wist niet beter dan dat de joden gingen werken. Ga je eerst s verdiepen in de vieze rol die turkije heeft gespeeld in de 2 e WO dan dit soort onzin te verkopen. Mijn grootouders hebben veel joden opgevangen trouwens en zelf maar net kunnen redden om niet van de honger dood te gaan.

 • delarosa

  u moet echt oppassen wat u zegt . u gaat echt veel te ver…zeker voor een volk dat meerdere genocides heeft gepleegd.

 • Henk

  Hahahahahaha, malle vent. “U bent gediskwalificeerd” is echt de mooiste wannebe admin uitspraak. Hoe lang blijf je jezelf nog overschatten? Als je de regels zo goed ken verwijder die mensen dan met je niet bestaande admin rechten.

 • Henk

  2 personen reageren en je kan geen weerwoord geven dus dan moet er getrollt zijn? Jij bent toch de opperadmin? Dan moet je kunnen zien welke ip adressen en mac adressen gebruikt worden. Maar u logt gewoon in en ziet alleen de geplaatste berichten en zoals altijd gaat je dan op de man spelen.

  Zoals Deli Balti altijd zegt: ga Gülens reet likken, krijg je een dollar.

  Maar je blijft gewoon een arrogante hypocriet, want nu mag ik mij dus niet in een discussie mengen? Gelden die regels ook voor anderen en voor jou? Als dat zo is, houd dan de volgende keer je honden aa de lijn.

 • Ozturk

  Zoals u weet mag iedereen hier zijn mening uiten en zeggen wat hij wil. Andere (Nederlandse, meestal linkse) fora verbannen schrijvers als zij dingen schrijven die de redactie onwelgevallig zijn. Wij doen dat niet.
  Dat wil niet zeggen dat wij verplicht zijn om met mensen die gaan schelden in discussie te blijven.
  ‘Gediskwalificeerd’ betekent dat die persoon geen inhoudelijk antwoord meer krijgt en fijn met zichzelf in discussie mag gaan.

 • Ozturk

  Spreekt u mij nu aan met mijn Nederlandse identiteit en bedoelt u de Nederlandse laffe rol in Srebrenica? Of het koloniale verleden?
  Want wat u schrijft kan niet over Turkije gaan.

 • Ozturk

  Begrijp ik nu goed, dat omdat Turkije in WO2 op de balkan actief was, ik niet mag benoemen wat een laf volk de Nederlanders zijn?
  Turkije was actief met soldaten, en daar zijn soldaten voor bedoeld. Of ze in uw ogen aan de goede of verkeerde kant strijden is slechts uw mening.
  Het verschil met de Nederlanders is dat gewone Nederlandse burgers en ambtenaren massaal hun landgenoten hebben verraden (exact hetzelfde waar de huidige PVV-ers toe bereid zijn, U weet wel, minder Marokkanen).
  En natuurlijk blijkt na afloop van de oorlog iedereen in het verzet te hebben gezeten en zijn die miljoenen foute burgers nergens meer te vinden. Zou ik ook zeggen.
  Maar we weten dat ze er zijn, ook vandaag, gezien de grote PVV aanhang.

 • xbellx

  voor een dom persoon een domme antwoord ok hier komt ie waarom houden jullie jullie smerige miljoenen in jullie eigen land en nemen jullie de 3 milijoen vluchtelingen in jullie zo welvaard kut land je dan ??? dan hoeven jullie ook geen cent naar Turkije te sturen en bloftes maken? en ga niet zeggen dat wij moeten wij moeten niets is een probleem van hele wereld niet alleen onze

 • xbellx

  delarossa jij bent echt de domste van alle nlers hier trouwens ben je een wijf ?* lijk het me .wel jullie zijn de lafste volk van de hele wereld en dit volk heeft de Ottomaanse rijk op bescherming genomen tegen de spanjaarden

 • delarosa

  beseft u wel wat u zegt. Voor de SS..weet u wel wat dat betekend en wat uw landgenoten daar hebben gedaan?

 • delarosa

  Ik ben colombiaanse en ben heel trots om nederlandse te zijn.

 • delarosa

  ik ben van origine colombiaanse maar u praat zo makkelijk over anderen. In mijn land zijn vreselijke dingen gebeurd en voor niemand is het een probleem om dat te erkennen. Ik snap gewoon niet waarom het zo moeilijk is voor turken om hun verleden te onderkennnen over de slavernij en genocides….elke keer als ik praat met turk en vraag dit soort dingen dan worden ze boos en agressief…dat zal bij colombiaan of nederlander niet gebeuren…waarom is dit? ook zeker gaat over islam …mensen zo snel beledigd..dit is zeer onprettig want je kan toch gewoon er over praten

 • Ozturk

  Kunt u wel lezen?
  Soldaten zijn er om te strijden. Daar hoort moorden tijdens een oorlog bij indien nodig. Niemand zei dat het een mooi beroep is.

  Als ik over laf volk spreek, dan spreek ik over gewone burgers, die niet betaald krijgen om hun buren te verraden en de dood in te jagen.
  Nogmaals, ik heb het over gewone Nederlanders, burgers, ondernemers, ambtenaren die gewillig de moffen hebben geholpen om 102.000 Joodse medeburgers te laten vergassen en vervolgens de verbrandingsovens in te schuiven.
  En kom niet met het verhaal dat zij niet wisten wat er met de joden zou gebeuren en dat ze dachten dat ze in Duitsland zouden gaan werken. De verhalen van Auschwitz waren ook tijdens de oorlog al bekend. De Nederlanders deden dat uit pure haat, dezelfde haat die vandaag de dag onder de Nederlandse bevolking wederom wordt gevoed door Blonde Haatsmurf, ditmaal tegen de islamitische medeburgers.

 • Ozturk

  Wat begrijpt u er niet aan?
  Colombia heeft tijdens de 2e wereldoorlog ook vreselijke dingen in Ecuador uitgehaald, waaronder hele dorpen uitgemoord.
  Zullen we het daar eens over hebben?

 • delarosa

  ik heb t over onderwerpen als genocide en slavernij..ik snap niet waarom het zo moeilijk is om daar een normaal gesprek over te hebben. In colombia die mensen zijn open en is geen probleem daar over te praten. Alles is zo gevoelig..ook als ik vraag over de islam is heel moeilijk daar een normaal gesprek over te hebben…ik snap het echt niet waarom mensen daarover niet open kunnen zijn en meestal agressief….begrijp je wat ik bedoel?

 • Ammon Teremun

  Tijdens de Tweede Wereldoorlog bleef Turkije lange tijd neutraal omdat eerdere oorlogen (bijvoorbeeld Balkanoorlogen en een jaar later de Eerste Wereldoorlog) het veel ellende en leed hadden bezorgd. Achter de schermen verschaften de Turken echter inlichtingen aan Duitsland in ruil voor Duitse steun aan het panturkisme, wat neerkwam op de Duitse belofte voor onafhankelijkheid van Turkse republieken in Rusland na de overwinning op dit land. In de Balkan en de Kaukasus dienden ook enkele tienduizenden Turkse en Azerbeidzjaanse soldaten in lokale SS-afdelingen.
  Uit een document uit het hoofdkwartier van de geheime dienst uit het Derde Rijk blijken de directe verbanden tussen de nazi’s en de Turkse fascisten, waaronder Alparslan Türkes. Turkije zou als grondstoffenleverancier een belangrijke rol moeten gaan spelen in de totstandkoming van een Groot-Duitsland. De Turkse fascisten zagen in Hitler een bevrijder van de Turkse volkeren die vooral in het gebied van de Kaukasus leefden. Hitler zag op zijn beurt een bondgenoot in de Turken, die ook fel anti-communistisch waren, in de strijd tegen de Sovjet-Unie. Ook werden Hitler’s ‘Mein Kampf’ en het partijprogramma van de NSDAP in het Turks vertaald. Grijze Wolven werden opgeleid in de trainingskampen van de nazi’s. Een deel van de Turkse fascisten sloot zich aan bij de SS-pantser divisies die in Bosnië tegen de Partisanen vochten.

 • Ozturk

  Heer Teremun,

  Deze tekst komt mij bekent voor. U was weer eens lui en dacht ‘kom, we kopiëren nog eens wat van Wikipedia en plempen dat op Turksemedia, dan lijk ik intelligent’?

 • Ozturk

  Mevrouw Delarosa,

  Ik heb toch wel even een vraag: Uw grootouders hebben veel Joden opgevangen en zijn bijna gestorven in WW2, dat is wat u schreef.
  Maar u zegt van Colombiaanse afkomst te zijn en schrijft hier en daar in gebroken Nederlands.
  Hoe lang bent u eigenlijk al in Nederland, en hoe verhoudt zich dat met uw uitspraak over uw grootouders?
  Of hebben uw grootouders in Colombia Joden opgevangen tijdens WW2? Hadden ze daar ook een hongerwinter?

  Leg eens uit?

 • Ayhan

  Je moet niet raar op kijken mister Egypt dat ze sluiten die incirlik ze wachten gewoon af totdat trumpp in het zadel zit want zal niet de eerste keer zijn in 1974 heeft premier Necmettin Erbakan ook laten sluiten omdat ze waagden om Turkije wapen embargo toe te passen ( ik neem aan dat jij toen nog ergens inzat)
  Daarom zal je dat niet weten maar omdat jij een lui persoon bent en hierop alleen maar klakkeloos je ongenoegen over Turkije altijd schrijft om serieus genomen te worden (heb je eerder ook geschreven zoek eerst op voor je wat schrijft ) we hebben immers google toch ?

 • Ayhan

  hahahahahahaahahahahah

 • Ayhan

  zal niet de eerste keer zijn in 1974 had premier Erbakan de basis incirlik dichtlaten gooien omdat de Amerikanen wapen embargo hadden op Turkije

 • Bart Devries

  turkije wil dus dat amerika meer gaat vechten in het midden oosten?

 • Ayhan

  Dit zal niet de eerste keer worden dat ze eruit worden gegooid Ammon
  in 1974 heeft premier Erbakan incirlik dicht gegooid omdat de Amerikanen wapen embargo hadden toegepast op Turkije
  History will repeat maby we gaan het zien ( ze wachten totdat Trumpp in het zadel zit dan pas gaan ze stappen ondernemen

 • delarosa

  van mijn man misschien

Loading posts...