<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 04, 2017

Turkije trekt vliegbasis Incirlik in twijfel nu VS niets doet tegen Daesh (IS)

Nu bekend is geworden dat de Verenigde Staten niets doet in de strijd tegen terreurgroep Daesh (IS), zijn twijfels ontstaan over het Amerikaanse gebruik van vliegbasis Incirlik in de Turkse stad Adana.

De Turkse minister van Defensie, Fikri Işık, gaf woensdag aan dat er vraagtekens ontstaan over Incirlik nu coalitielanden en de Verenigde Staten Turkije niet steunt in de strijd tegen Daesh in Noord-Syrië.

“Eerst zeggen de coalitielanden en de VS te gaan strijden tegen Daesh, maar wat blijkt: dit wordt niet gedaan. Men vraagt zich dan af hoe serieus ze zijn in hun ‘strijd’. Dit zorgt ervoor dat Turkije nu vraagtekens heeft over het gebruik van Incirlik”, sprak Işık.

turkije-trekt-vliegbasis-incirlik-in-twijfel-nu-vs-niets-doet-tegen-daesh-is-3

Premier

De Turkse premier Binali Yildirim sprak dinsdag harde woorden. “De VS doet helemaal niets tegen Daesh. Het is Turkije dat een strijd levert tegen de terreurgroep. Zij ‘praten’ alleen maar.”

Vicepremier

Vicepremier Numan Kurtulmuş liet weten dat Turkije zelfs wordt gestraft met de terreuraanslag op de nachtclub in Istanbul omdat het strijdt tegen Daesh. “De duistere machten zijn niet blij met het Turkse succes in Noord-Syrië in de strijd tegen Daesh.” (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 04-01-2017

Jan 04, 2017
Loading posts...