<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Sep 19, 2018

Turkije vaagt stap voor stap de dollar weg: ‘We leven niet in Amerika’

Vanaf nu geldt alleen de Turkse lira in Turkije. Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan woensdag tijdens een bijeenkomst met veteranen.

“Er is helemaal geen crisis in Turkije. Maak je geen zorgen. Het is allemaal manipulatie wat er gebeurt”, sprak Erdoğan de grote menigte toe vanwege Veteranendag. “We worden steeds machtiger.”

Vanaf nu zal de huur van winkelruimtes in winkelcentra, een enorme sector in Turkije, en ook elders niet in de dollar worden geïnd.

“Vanaf nu geldt alleen de Turkse lira in Turkije. Alles zal met de lira plaatsvinden. Anders moet men bereid zijn de prijs daarvoor te betalen. Dit is Turkije. We leven niet in Amerika. In Turkije gelden de regels van de lira. Het Turkse volk schreef altijd al geschiedenis en gaat dat opnieuw doen”, zei Erdoğan.

De Turkse president zei ook dat “als Allah een deur sluit, een nog betere deur opent voor moslims”. “We zien alleen maar positieve ontwikkelingen (vanwege de koersoorlog) waarbij permanente besluiten worden genomen.”

Erdoğan liet eerder weten dat de VS spijt gaat krijgen vanwege de foute zet tegen Turkije na ophitsing van Amerikaanse evangelisten, ook wel christelijke zionisten genoemd. (LEES meer)

Meerdere landen, waaronder China en Rusland, hebben laten weten bereid te zijn voor handel met eigen valuta en zijn het eens dat de kwaadaardige dollar gedumpt moet worden. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 19-09-2018

Sep 19, 2018
Loading posts...