<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 31, 2018

Turkije verovert hoogste punt Afrin: 712 terroristen uitgeschakeld (foto’s)

Het Turkse leger laat woensdag weten de strategische Kurni gebergte in de Syrische Afrin te hebben ingenomen op terreurgroep PYD/YPG.

Op dag twaalf van de Turkse militaire operatie Olijftak zijn tot nu toe 712 terroristen uitgeschakeld, 19 dorpen veroverd en 27 locaties, waarvan 7 strategische gebergtes, ingenomen op terroristen, verklaren de Turkse strijdkrachten. De inname van Kurni verliep in samenwerking met militairen van het Vrije Syrische Leger (FSA).

Op woensdag zijn door de Turkse land- en luchtmacht 22 terreurdoelen vernietigd en 63 PKK/KCK/PYD-YPG- en Deash-terroristen uitgeschakeld, staat in de verklaring. Ook is een herdenkingsmonument van een terreurleider vernietigd, die eerder door de PYD/YPG nabij de Turkse grens ter provocatie in richting van Turken is neergezet in Afrin.

Tijdsduur

De Turkse regering en leger hebben eerder laten weten dat het offensief voortduurt totdat de Noord-Syrische regio is schoongeveegd van terroristen en Syriërs hun eigen land weer terugkrijgen. (LEES meer)

Hulp

Turkse hulpdiensten en hulporganisaties hebben inmiddels de dorpen bereikt die zijn schoongeveegd van terroristen. Daarbij is een Syrische gehandicapte vrouw, die is achtergelaten door de PYD, behandeld en in een bepantserd ambulance meegenomen naar een Turks ziekenhuis (LEES meer). Zo zijn ook na de inname van de Bursaya berg (foto’s) de eerste 400 families, voornamelijk Syrische Koerden, geholpen met humanitaire goederen. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – AFRIN | Gepubliceerd: 31-01-2018

Jan 31, 2018
Loading posts...