<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 26, 2018

Turkije: Verwacht geen rechtvaardigheid van VN

De Verenigde Naties (VN) hebben er opnieuw flink van langs gekregen van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. Die zei woensdag dat er geen rechtvaardigheid bestaat bij de VN.

“Verwacht geen gerechtigheid van de VN-Veiligheidsraad en de Verenigde Naties. Zoek daar ook niet naar, want daar is zoiets niet te vinden”, sprak Erdoğan tijdens een prijsuitreiking van de Turkse Wetenschappelijke en Technologische Onderzoeksraad (TUBITAK) en Turkish Academy of Sciences (TUBA).

De Turkse president zei dat moslims niet het recht krijgen om in de VN-Veiligheidsraad te praten over hun problemen en internationale zaken. “Door die onrecht heeft de Islamitische wereld, met een bevolking van 1,7 miljard mensen, geen permanent lid in de VN-Veiligheidsraad.”

Erdoğan vertelde dat dit de reden is waarom hij steeds roept om hervormingen in de VN-Veiligheidsraad onder zijn slogan “de wereld is groter dan vijf”.

“De wereld is groter dan vijf” is een beroemde slogan die herhaaldelijk door Erdoğan is gebruikt om kritiek uit te oefenen op de vijf permanente leden van de VN-Veiligheidsraad: China, Frankrijk, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Eerder twijfelde Erdoğan ook over de functie van de VN “als het toch geen problemen kan oplossen”. “Het lijkt erop dat ze spotten met de mensheid”, haalde hij in maart uit. (LEES meer)

In september vroeg de VN Turkije om een oplossing in het Syrische Idlib. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 26-12-2018

Dec 26, 2018
Loading posts...