<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 02, 2017

Turkije waarschuwt terroristen: Wegwezen

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu heeft maandag benadrukt dat terreurgroepen in de Noord-Syrische stad Manbij moeten vertrekken. Anders opent Turkije in het kader van een zuiveringsoperatie in Noord-Syrië het vuur op door de Verenigde Staten gesteunde terroristen als men niet besluit te vertrekken [richting het oosten van de Eufraat], zoals door de VS eerder is belooft.

“Wij hadden gezegd dat we zouden schieten als terreurgroep YPG [de Syrische PKK] niet zou vertrekken uit Manbij”, sprak Çavuşoğlu nu Turkije ook daar een zuiveringsoperatie op terroristen, die een gevaar vormen voor Turkije en diens grenzen, start en daarmee ook een einde maakt aan de nachtmerrie van Syriërs, namelijk Daesh- en YPG-terroristen.

De VS steunt terreurgroep YPG in Syrië, waarmee een andere terreurgroep, Daesh (IS), ‘zou worden bestreden’. Turkije gaf eerder nadrukkelijk aan dat de door de VS geleide coalitielanden geen strijd leveren tegen Daesh. (LEES meer)

“Wij willen niet dat de betrekkingen met de VS schade oplopen omdat we terreurgroepen bestrijden. Turkije wil niet dat bondgenoten terreurgroepen steunen”, aldus Çavuşoğlu.

Steun

Vorige week werd opnieuw bekend dat terroristen van de YPG wapens en voertuigen, zoals de Javelin, de 4×4 Cougar ZPT en antitankwapen MILAN, hebben ontvangen uit de VS. Turkije geeft geruime tijd aan dat dit een kwalijke en foute zaak is waarbij Daesh ook een deel van de wapens ‘per ongeluk’ heeft ontvangen. (KLIK voor VIDEO)

Turkije is het enige land dat succesvol strijdt tegen Daesh en overwinningen boekt op terroristen. Zo gaan Syriërs, die zijn gevlucht uit Noord-Syrische steden en dorpen, weer terug naar hun huizen en zijn Turkije enorm dankbaar voor de strijd en offers. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 02-03-2017

Mar 02, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...