<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 19, 2020

Turks-Cyprus toont eigen auto: ‘Günsel’

Naast grote broer Turkije ontwikkelt Turks-Cyprus ook een eigen elektrische auto. Het resultaat heet ‘Günsel’, ontwikkeld door 160 Turkse ingenieurs.

De Turks-Cyprioten toonden al in februari, net voor de coronapandemie, hun voertuig van eigen makelij. Afgelopen week startten de eerste testritten met de auto waar de Universiteit van het Nabije Oosten (Yakın Doğu Üniversitesi) achter zit.

Het ontwerp van Günsel is volledig Turks, benadrukte Prof. Dr. İrfan Suat Günsel van de universiteit in Lefkoşa in het noordelijke deel van Cyprus. “Er is tien jaar lang dag en nacht gewerkt aan deze auto. Vandaag de dag hebben we drie prototypes.”

Hoogleraar Günsel en zijn dreamteam van 160 Turkse ingenieurs en ontwerpers beogen ook om de onderdelen van de auto van Turkse makelij te laten zijn. “Meestal zitten onderdelen van tientallen landen in een auto. Wij gaan voor zover mogelijk en dus maximaal Turks. Veel onderdelen komen uit Turkije.”

De auto van Turks-Cyprus zal mogelijk al eind 2021 in serieproductie gaan. De B-segmenter staat deze week in Istanbul.

 

TOGG

Grote broer Turkije is ook bezig met het ontwikkelen van de eigen elektrische auto. Die komt in vijf modelvarianten en twee smaken. De bouw van de fabriek, tevens de schoonste van Europa, vordert zeer snel, werd donderdag bekend.

Mogelijk wordt de veelbelovende ‘Turkse Tesla’ met een geslaagd ontwerp een gamechanger, voelen ze ook alvast in Duitsland. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 19-11-2020

Nov 19, 2020
Loading posts...