<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Dec 07, 2018

Turkse defensie- en luchtvaartindustrie niet te stoppen: Nederland ‘grote’ klant

De Turkse defensie en luchtvaartindustrie heeft opnieuw een record gebroken. Dit jaar is na een stijging van 16 procent, vergeleken met een jaar eerder, en nog voordat het jaar is geëindigd, het nieuwe exportvolume van 1,7 miljard dollar aangetikt. Dat is het hoogste ooit.

Dat blijkt uit cijfers van de Turkse assemblee van exporteurs TIM.

De Turkse uitvoer van defensieproducten en onderdelen voor de luchtvaart steeg aanzienlijk naar de twee landen Oman en Qatar. Die twee landen zagen de defensie-import uit Turkije stijgen van respectievelijk 13,3 miljoen dollar en 8,8 miljoen dollar naar 150,5 miljoen dollar en 71 miljoen dollar.

De grootste afnemer van de Turkse strategische producten is dit jaar tot nu toe de VS (644 miljoen dollar) geworden, gevolgd door Duitsland (211 miljoen dollar), Nederland (72,3 miljoen dollar) en India (71,7 miljoen dollar).

Het VK bestelde voor 50,6 miljoen dollar aan producten bij de Turkse defensie- en luchtvaartindustrie, gevolgd door Polen (48,4 miljoen dollar), Frankrijk (44,5 miljoen dollar) en Azerbeidzjan (37,5 miljoen dollar).

Vorig jaar bedroeg de defensie- en luchtvaartexport van Turkije 1,5 miljard dollar. Aan het einde van dit jaar wordt, met de maand december meegerekend, een bedrag van 2 miljard dollar verwacht.

Groei

De Turkse defensiesector heeft in de afgelopen jaren grote vooruitgang geboekt. (LEES meer + FOTO’S)

In mei koos Boeing voor Turkije voor de productie van een cruciaal onderdeel van de nieuwe Boeing 737, de MAX, net zoals concurrent Airbus dat voor hun grote toestellen heeft gedaan. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 07-12-2018

Dec 07, 2018
Loading posts...