<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 23, 2022

Turkse minister boort Duitse collega de grond in

De Turkse binnenlandminister Süleyman Soylu heeft dinsdag hard uitgehaald naar zijn Duitse collega Nancy Faeser. Zij bezocht Soylu in Ankara, maar kreeg een stevige veeg uit de pan naar aanleiding van de Duitse steun aan terreurgroepen, zowel in eigen land als in Syrië en Irak.

Duitsland uit vaker kritiek op de antiterreuroperaties van Turkije in Syrië en Irak en vraagt Turkije om “proportioneel” te handelen tegen terreurgroepen, maar de maat voor Turkije is meer dan vol. Zo bleek ook uit de uithaal van Soylu in de richting van de Duitse binnenlandminister.

“Is tijdens de bomaanslag in Istiklal [zondag 13 november] ook proportioneel gehandeld tegen de onschuldige burgers die zijn vermoord? Is [door de terroristen] proportioneel gehandeld tegen het vermoorde kind en jonge lerares [Karkamış, 21 november]? Terreurbestrijding heeft slechts één doel: het vernietigen van terreur”, sneerde de Turkse binnenlandminister uit en vervolgde zijn lesje: “Staten en landen zijn legaal, terreurgroepen zijn illegaal.”

Soylu boorde de Duitse minister verder de grond in en verwees naar de westerse hypocrisie. “Er vielen twee raketten in Polen en heel NAVO stond in rep en roer. Mensen horen niet te worden beoordeeld op hun afkomst, regio en geloof. Mensenrechten gelden voor iedereen en overal op aarde. Wij willen dat Duitsland en Europa [en de VS] geen onderscheid maken tussen terreurgroepen in onze regio en terreurgroepen die aanslagen plegen in Europa, net zoals wij dat niet doen. Wij zullen voorkomen dat er een terreurcorridor langs onze grenzen komt.”

De VS en Europese landen maken zich zorgen om de door hen grootschalig gesteunde terreurgroep YPG, de Syrische PKK, die de bomaanslag in Istanbul heeft gepleegd en deze week meer dan tien raketten heeft afgevuurd op Turkse grenssteden. In een harde vergelding daarop schakelde Turkije in de afgelopen dagen tientallen terreurdoelen en ten minste 254 terroristen uit in Syrië en Irak. Ook blokkeert Turkije het NAVO-lidmaatschap van Zweden en Finland totdat die landen stoppen met het steunen van de desbetreffende terreurgroep en varianten daarvan.

Terreurgroep YPG, door westerse media op misleidende wijze ‘Koerdische milities’ genoemd, ontvangt westerse steun onder het valse voorwendsel dat er wordt gestreden tegen Daesh (IS), wat een terreurproject van inlichtingendiensten is om moslims en de Islam te demoniseren, aldus in meerdere reacties van de Turkse justitieminister Bekir Bozdağ. “Als zij eens stoppen met het steunen en voeden van terreur, is terreur binnen de kortste keren verdwenen van deze aardbol.” (LEES meer)

 

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 23-11-2022

Nov 23, 2022
Loading posts...