<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 05, 2016

Turkse premier belt gillende Europa: Toon respect

De Turkse premier Binali Yildirim heeft in een telefoongesprek met de voorzitter van het Europees Parlement (EP) gezegd dat de Europese Unie respect moet tonen voor de Turkse rechtsstaat. Zijn waarschuwing komt na de arrestaties van HDP-leden die zijn aangeklaagd wegen steun aan terrorisme.

EP-voorzitter Martin Schulz kreeg te horen dat sommige Europese instanties onjuiste en onvolledige informatie krijgen over Turkije.

“Er worden op basis van ongegronde vooroordelen ongelukkige uitspraken gedaan over Turkije. De rechterlijke macht is onafhankelijk in Turkije. De processen die worden uitgevoerd zijn binnen het kader van de rechtsstaat. Turkije levert een intensieve strijd tegen de terreurgroepen PKK en FETO in het land”, benadrukte Yildirim in zijn telefoongesprek.

“De valse PKK heeft recent weer Diyarbakir aangevallen. In geen enkele rechtsstaat kun je immuun zijn voor een juridisch proces nadat je deze terreurgroep steunt. Iedereen moet respect tonen voor de uitspraak van de rechter”, sprak de Turkse premier.

De gebeurtenissen in Turkije worden verdraaid weergegeven in Europa, zei Yildirim. “Daarnaast worden terreursteuners ondersteund door sommige Europese politieke kringen. Dit zorgt voor veel ongemak bij het Turkse volk.”

Ministers

De Turkse ministers van Buitenlandse- en Europese Zaken hebben ook hun ongenoegen uitgesproken op de (snelle) reacties uit Europa. Zo noemde Mevlüt Çavuşoğlu Europa een hemelse tuin voor terroristen en liet EU-minister Ömer Çelik weten dat Europa niet zo’n hoge aansloeg had toen Turkije was geraakt door een grootschalige couppoging.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 05-11-2016

Nov 05, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...