<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 29, 2018

Turkse premier haalt uit naar Europa: Turkije strijdt voor eer van mensheid

De grote anti-terreurstrijd die Turkije in zijn eentje in Syrië en Irak voert, is ook een strijd voor de eer van de mensheid.

Dat zei de Turkse premier Binali Yıldırım tijdens een bijeenkomst met academici en studenten in Sarajevo.

Hij refereerde naar de militaire missies Eufraat Schild en Olijftak. “Als Turkije deze anti-terreurstrijd niet voerde en miljoenen vluchtelingen niet opving, zouden al deze mensen de Balkan en Europa binnentreden waardoor die regio’s (door chaos) onleefbaar zouden worden.”

De Turkse premier is geïrriteerd door de verkeerde Europese houding tegen Turkije. “Terwijl Turkije dat allemaal doet en veel opoffert, horen we onze Europese bondgenoten op aanwijzing van enkele marginale groeperingen Turkije op valse wijze beschuldigen. Dit raakt ons en is onacceptabel.”

Die verkeerde houding op basis van ongegronde aantijgingen en complete leugens past ook niet bij bondgenootschap, benadrukte Yıldırım. “Turkije strijdt ook voor de eer van de mensheid. Vals beschuldigen op basis van PKK- en FETO-propaganda en negatieve perceptie past ook niet bij de Europese Unie.”

Olijftak

Turkije meldt dat na missie Olijftak in de Syrische regio Afrin honderdduizenden Syriërs weer veilig naar hun vertrouwde omgeving en huizen kunnen.

Het Turkse leger voert samen met het Vrije Syrische leger een succesvolle strijd tegen de door de VS gesteunde terreurgroep PYD met deknamen YPG/SDF en Daesh in de regio. De Syrische inwoners melden jarenlang te zijn onderdrukt door deze terreurgroepen.

Ook is Turkije dankzij missie Olijftak een grootschalige hulpmissie in Afrin kunnen beginnen. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – SARAJEVO | Gepubliceerd: 29-03-2018

Mar 29, 2018
Loading posts...