<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 24, 2016

Uithaal MHP-leider: Europa is miserabel ziek

De voorzitter van de Turkse oppositiepartij MHP, Devlet Bahçeli, heeft donderdag stevig uitgehaald naar het Europees Parlement (EP), dat heeft besloten de toetredingsgesprekken met Turkije te bevriezen.

Het maakte Bahçeli net zoals veel Turkse politici en Turken ook niet veel uit dat het EP het omstreden besluit heeft genomen: hij was boos op Europa omdat het zich makkelijk laat leiden door terrorisme. “Het EP-besluit wordt geweigerd door het Turkse volk. Het EP heeft zich laten meenemen door terreur [adviezen zouden komen van ‘crypto-terreursteuners’]. Europa is na de pest voor de tweede keer miserabel ziek. Ze zijn besmet geraakt met terreurgroepen”, sprak de MHP-leider.

Bahçeli noemde het Turkije-besluit schandalig en genomen zonder enige schaamte. “We hebben nogmaals gezien dat ze baldadig zijn. Ze hebben bewezen dat ze met koude blikken naar ons kijken en onoprecht zijn.”

De woorden van Bahçeli komen nadat het EP vlaggen van terroristische afscheidingsbewegingen heeft toegelaten in zijn gangen, leiders van terreurgroepen heeft ontvangen en Europese landen toelaten dat terreurgroepen tenten opzetten en geen terreurverdachten uitleveren. (KLIK voor video)

Kleineren

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, heeft aangegeven dat het EP en de Europese Unie zichzelf kleineren met het besluit.

Eerder gaf de Turkse regering aan dat het besluit waardeloos en onbelangrijk is. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 24-11-2016

Nov 24, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...