<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 20, 2018

VAE irriteert Turkije opnieuw, ontvangt ongekend harde uithaal

De buitenlandminister van de Verenigde Arabische Emiraten heeft binnen drie maanden opnieuw voor ophef gezorgd in Turkije. Hij zei deze keer dat ‘Turkije een bedreiging vormt voor Arabische landen’ nu Turkije een anti-terreurstrijd levert in Syrië.

De Turkse buitenlandwoordvoerder had dinsdag daar geen goede woorden over. “Die uitspraak is onbegrijpelijk en geen goodwill te noemen. Turkije weet zeer goed aan wie (welke machten) VAE-autoriteiten zich onderdanig proberen op te stellen met hun recente zwartmakingen waarmee is gemunt op onze geschiedenis en relaties met de Arabische wereld”, haalde woordvoerder Hami Aksoy uit.

“VAE zou een steentje moeten bijdragen aan het oplossen van problemen in plaats van (als hielenlikkers) het willen creëren van ruzie tussen broederlijke volken”, stelde Aksoy.

Turkije heeft tot nu toe sterk bijgedragen aan zaken van de Islamitische wereld –met name kwestie Al-Quds– en heeft een historische sterke band met het Arabische volk, liet de Turkse woordvoerder weten. “Turkije steunt de territoriale integriteit van Syrië, spant zich flink in voor vrede in dat land en vangt meer dan 3,5 miljoen Syrische vluchtelingen als gast op.”

Fakhri Pasha

De minister uit VAE schoffeerde in december de Ottomaanse commandant Fakhri Pasha, waarna hij toen ook een zware uithaal kreeg, dit keer van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

“Onbeschoft verwend oliekind. Waar waren jouw voorouders toen Medina verdedigd moest worden?”, haalde Erdoğan uit die toen de essentie van het kennen van de geschiedenis benadrukte voordat “er een onwetende oen Turken ervan beticht daar diefstal te hebben gepleegd”. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 20-03-2018

Mar 20, 2018
Loading posts...