<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 23, 2017

VN-commissaris zeer lovend over Turkije

Volgens de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de VN, Filippo Grandi, is Turkije zo vrijgevig dat het uitblinkt op wereldniveau.

Dat zei hij maandag in Genève, waar de VN een hulpconferentie hield voor noodlijdende Rohingya-moslims in Myanmar en Bangladesh.

“Ik wil benadrukken dat Turkije mondiaal bekend blijft staan om zijn vrijgevigheid en humanitaire hulp”, reageerde Grandi na bekendmaking van de Turkse hulp aan Rohingya. Die bedraagt namelijk ruim 50 miljoen dollar, het meeste van alle landen, is maandag bekend geworden. (LEES meer)

Crisis

De VN-commissaris gaf ook aan dat er meer hulp nodig is, nu ruim 600.000 Rohingya-moslims vluchteling zijn geraakt. “Dit is de snelst groeiende en grootste crisis in jaren”, aldus Grandi.

Maandag is ook de nadruk gelegd op het leed van Rohingya-moslims, dat nog steeds voortduurt in Myanmar.

Syrische vluchtelingen

Turkije staat ook bekend om zijn opvang en hulp aan miljoenen Syriërs. Het land heeft al meer dan dertig miljard dollar ‘uit eigen zak’ besteed voor vluchtelingen. De internationale steun hiervoor is niet noemenswaardig klein en is zelfs “helemaal niets te noemen”. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – GENÈVE | Gepubliceerd: 23-10-2017

Oct 23, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...