<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 29, 2015

‘Volkspartij HDP is bloedzuiger van Koerdische volk, wat willen jullie van Turkije?’

“Vicevoorzitter Demirtaş en diens volkspartij HDP zuigen het bloed van het Koerdische volk”, zegt Feyzi Yenikapı, vader van de omgekomen soldaat Gürkan Necati Yenikapı. Yenikapı verloor zondag zijn zoon tijdens een aanslag op een pantservoertuig van het Turks leger in Cizre door PKK-terroristen, waarbij drie Turkse militairen zijn omgekomen.

De vader is woedend op vicevoorzitter Demirtaş van de ‘Koerdische’ volkspartij HDP en zegt in tranen: “Mijn vader is een Koerd. Mijn moeder is een Koerd. Mijn hele familie is een Koerd. Wat willen jullie van Turkije?”

web2efwd xzwefd

Yenikapı zegt tegen journalisten in zijn huis in Buca in de provincie Izmir dat hij uit Diyarbakir komt en Koerdisch is. “De mensen die deelnemen aan terroristische activiteiten en terroristen steunen zijn geen vertegenwoordigers van het Koerdische volk”, geeft Yenikapı aan.

Eerder gaven Koerdische jongeren aan dat de volkspartij HDP hun niet vertegenwoordigt en verraderlijke aanvallen zijn gepleegd op Turken en Koerden door terroristische organisaties om de broederschap te schaden.

web2vwd sxwecdsax

Ook de Turkse politiek is woedend op Demirtaş na zijn recente uitspraken dat ze Turkije zullen verdelen en autonoom zullen gaan regeren. Politieke partijen hebben met harde woorden gereageerd op Demirtaş.

webn2fecwedc

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan reageerde dinsdag woedend op de vicevoorzitter van de HDP: “De maskers beginnen één voor één te vallen. Deze zogenaamde politieke volkspartij doet deze uitspraken nadat ze op bezoek zijn geweest in Rusland. Nu de terroristen worden begraven in de valkuilen die ze zelf hebben gegraven proberen deze marionetten van terreurorganisaties de boel te provoceren en de terroristen een nieuw leven in te blazen. Ze zullen hier niet mee wegkomen. Demirtaş is aangeklaagd. De Koerdische bevolking heeft gezien wat voor een politiek terroristische bende deze figuranten zijn en hebben afstand genomen van deze mensen. Ik hoop dat deze verraders, die het hebben gemunt op onze eenheid, vrede en broederschap, zullen worden bestraft door onze burgers en rechtstaat”, aldus Erdoğan.

web4fewdcs xzwebrevds cx

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – IZMIR & ANKARA

Dec 29, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...