<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Oct 24, 2016

Voorbeeldgedrag: Turkse scholieren helpen Syrische kinderen

Niet alleen zetten Turkse meerderjarigen zich flink in om Syrische vluchtelingen in Turkije te helpen, maar ook Turkse scholieren dragen een steentje bij aan het helpen van de mensen in nood.

Zo besloten de leerlingen van een Imam-Hatip school in Nevşehir hun zakgeld niet voor eigenbelang te gebruiken, maar voor schoolspullen voor Syrische vluchtelingenkinderen die ook in de Turkse stad hun onderwijs volgen.

Tot nu toe zijn, met hulp van de ouders, 334 vluchtelingenkinderen geholpen: zij kregen al hun basisbehoeften voor school, zoals tassen, schriften en pennen.

voorbeeldgedrag-turkse-scholieren-helpen-syrische-kinderen-2

De coördinator van het vrijwillige hulpproject en leraar Mehmet Akif Çelik laat weten altijd naast hun broeders te zullen staan. “Als de oorlog in Syrië voorbij is, keren -wellicht- deze kinderen terug naar hun land met het onderwijs die ze in Turkije hebben gekregen. Als dat gebeurt, zullen wij hun ook op bezoek gaan om zo onze broederschap te vervolgen.”

De directeur van de school, Mustafa Kılınç, vertelt dat het project die de Turkse kinderen vrijwillig uitvoeren een voorbeeldgedrag is.

voorbeeldgedrag-turkse-scholieren-helpen-syrische-kinderen-3

Scholier Oğuzhan Bozulmaz wil de Syrische kinderen nog meer helpen. “We zijn trots dat we andere kinderen, die hulp nodig hebben, blij kunnen maken.”

In veel Turkse steden lopen meerdere (vrijwillige) hulpprojecten om de vluchtelingen te steunen. Zo worden niet alleen Syriërs op Turkse scholen geholpen, maar ook de scholen in Syrië. (LEES meer)

Turkije vangt nog steeds in totaal drie miljoen vluchtelingen op.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – NEVŞEHİR | Gepubliceerd: 24-10-2016

Oct 24, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...