<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 07, 2019

VS accepteert eisen Turkije in Syrië

Turkse en Amerikaanse militaire functionarissen zijn overeengekomen dat de veilige zone in Noord-Syrië een “vredesgang” zal zijn voor ontheemde Syriërs die verlangen naar huis terug te keren.

Dat verklaarde het Turkse ministerie van Defensie woensdag.

De officials hebben tijdens een vergadering in Ankara de belangrijkste punten van de veilige zone afgerond, staat in de verklaring. “De onmiddellijke implementatie van maatregelen om de veiligheidsproblemen van Turkije aan te pakken zijn in detail besproken.”

De Amerikaanse ambassade in Ankara verklaart in een reactie dat de partijen zijn overeengekomen om “zo spoedig mogelijk de eerste maatregelen te nemen en daarmee de veiligheidsproblemen van Turkije aan te pakken”. Ook zal er een gezamenlijk operatiecentrum in Turkije worden opgericht om de creatie van de veilige zone te coördineren.

De veilige zone wordt een “vredesgang” zodat Syrische vluchtelingen weer terug kunnen naar hun thuisland, is benadrukt. Die regio wordt nu geterroriseerd door Daesh en de Syrische tak van terreurgroep PKK, de YPG, tevens bondgenoot van de VS.

Turkije maakte de VS veelvuldig duidelijk dat een terreurgroep (Daesh) niet met een andere terreurgroep (YPG) bestreden kan worden en het land het gebied kan zuiveren van terreur als Amerikaanse militairen daar uit de weg gaan. (LEES meer)

Turkije probeert sinds 2012 een veilige zone in de noordelijke regio van Syrië in te stellen. Het belangrijkste doel van de Turkse eis was om een toevluchtsoord voor burgers te creëren, de instroom van meer vluchtelingen naar Turkije te stoppen en te voorkomen dat terroristische organisaties de kloof vullen die door de Syrische burgeroorlog is gecreëerd. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 07-08-2019

Aug 07, 2019
Loading posts...