<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 01, 2018

VS ‘veroordeelt’ elke aanval op Turkije

De woordvoerder van het Amerikaanse leger luitenant-generaal Kenneth McKenize heeft donderdag verklaard ‘elke aanval op Turkije te veroordelen’.

Dat zei hij op een vraag van een journalist wat het Pentagon vindt van de raketaanvallen die de PYD/YPG vanuit de Syrische Afrin uitvoert op Turkse burgers in grensstad Kilis.

“We veroordelen elke aanval op Turkije. Ik heb geen informatie over de specifiek genoemde aanvallen. Natuurlijk veroordelen we alle PKK-aanvallen op Turkije. We werken samen met Turkije om dit te minimaliseren”, zei McKenize naast de woordvoerster van het Amerikaanse ministerie van Defensie (Pentagon) Dana White.

Raketten

Bij meer dan 700 aanvallen vanuit Noord-Syrië op Turkije zijn tientallen doden en gewonden gevallen. Afgelopen week heeft PYD/YPG meer dan 52 raketten afgeschoten op Turkije, is verklaard. Daarbij is een Turkse moskee vernietigd met twee doden als gevolg. (LEES meer)

Relatie

De betrekkingen tussen Turkije en de Verenigde Staten zijn gespannen nadat bekend werd dat Amerika terreurgroep PYD/YPG flink heeft gesteund met wapens. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 01-02-2018

Feb 01, 2018
Loading posts...