<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 13, 2018

Wereld feliciteert succes Turkije

De wereld heeft Turkije gefeliciteerd met de overeenkomst die de Syrische stad Idlib voor nu heeft gered.

Dat liet de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zaterdag weten.

Tijdens een openingsceremonie in de centrale Anatolische provincie Kayseri sprak Erdoğan: “De hele wereld heeft Turkije gefeliciteerd met het humanitaire en strategische succes dat we in Idlib hebben bereikt.”

Turkije heeft tienduizenden mensen van de dood en miljoenen van ellende gered door het behoud van stabiliteit in de regio, benadrukte de Turkse president.

Na een bijeenkomst in Sochi vorige maand tussen Erdoğan en zijn Russische tegenhanger Vladimir Putin, kwamen de twee landen overeen om een gedemilitariseerde en veilige zone in Idlib te creëren.

Ankara en Moskou ondertekenden ook een memorandum van overeenstemming waarin werd aangedrongen op de “stabilisatie” van de al aanwezige de-escalatiezone in Idlib, waarin daden van agressie uitdrukkelijk verboden zijn.

Onder de deal blijven oppositiegroepen in Idlib in gebieden waar ze al aanwezig zijn, terwijl Rusland en Turkije gezamenlijke patrouilles in het gebied zullen uitvoeren om nieuwe gevechten te voorkomen. Het regime Assad zou vorige maand plannen hebben de stad geheel aan te vallen.

De VN vroeg Turkije om hulp voor een oplossing in Idlib en begroette deze nadat Turkije dat realiseerde.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KAYSERI | Gepubliceerd: 13-10-2018

Oct 13, 2018
Loading posts...