<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Feb 16, 2021

Wilders krijgt veeg uit de pan van Turkije

De omstreden en veroordeelde PVV-leider Geert Wilders zou beter eens in de spiegel moeten kijken voordat het de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan uitmaakt voor ‘terrorist’. Zo reageerde de Turkse vicepresident Fuat Oktay dinsdag op de aanval van Wilders deze week.

“Wilders heeft weer gedaan wat hem siert”, haalde Oktay uit. Hij noemde Wilders ook een verwend nest, daarmee bedoelend dat Wilders te vaak zijn boekje te buiten gaat en zijn [lage] plek niet kent.

Het is de tweede keer binnen korte tijd dat Wilders de Turkse president tevergeefs aanvalt nu de Nederlandse verkiezingen naderen. In oktober vorig jaar was Turkije ‘trots’ op die aanval. Dat liet namelijk zien “dat Erdoğan op de juiste pad is” en “het een schande zou zijn als Wilders, de vijand van de mensheid, lovend zou zijn over de Turkse president”, aldus Turkije in officiële taal. (LEES meer)

Vals rapport

Turkije is ook een onderzoek gestart naar de uitingen van Wilders na een ‘uitgelekt’ en vals rapport van de NCTV over Erdoğan en Turkse Nederlanders. De Turkse gemeenschap in Nederland reageerde daar dinsdag ook met afschuw op. (LEES meer)

NIDA

De politieke partij NIDA doet aangifte tegen de NCTV voor het lekken van een interne nota aan de media. “Salafisme, Islamisme, terrorisme, Erdoğan en Islamitische organisaties werden op één hoop gegooid om angst aan te jagen. NCTV dient zo niet de nationale veiligheid, maar voert politieke campagne. Degene die dit lekt, zaait angst, voedt polarisatie en speelt politieke spelletjes. De onderste steen moet boven omwille van de geloofwaardigheid van de inlichtingendiensten”, aldus NIDA-lijsttrekker Nourdin El Ouali dinsdag.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TMC | Gepubliceerd: 16-02-2021

Feb 16, 2021
Loading posts...