<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 22, 2016

Woedende Turkije deelt harde klap uit aan anti-Turkse Oostenrijk

Turkije heeft zijn ambassadeur in Oostenrijk teruggeroepen naar Ankara.

Dat liet de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu maandagavond weten.

Oostenrijk is het centrum van xenofobie, racisme en islamofobie geworden, laat het Turkse ministerie weten. Bovendien wordt er in Oostenrijk alles gedaan tegen Turken en Turkije. De demonstratie van terreurgroep PKK, waarvoor toestemming is gegeven door Oostenrijk, is de druppel geweest die de emmer deed overlopen. Naast twee schandalen op de luchthaven van Wenen, is er ook met een geldinzamelingsactie van Amnesty Oostenrijk op de Turkse zenuwen gewerkt.

“De gang van zaken in Oostenrijk hebben ervoor gezorgd dat er niet meer over normale betrekkingen kunnen worden gesproken. Het land zit te dreigen dat Turkije niet in de Europese Unie kan toetreden, heeft Turkije niet gesteund na de mislukte staatsgreep en laten merken het omgekeerde te denken, probeert ons de les te lezen dat er een vrijheid van demonstratie is (en laat de terreurgroep PKK demonstreren), maar verbiedt een vredesmars van Turken na de couppoging, steunt de vijanden van Turkije en doet er alles aan in eigen land en Europa de haat tegen Turken en Turkije op te laten lopen”, gaf de Turkse minister van Buitenlandse Zaken aan.

Çavusoğlu ging verder met zijn harde woorden. “De banden zijn hierbij opgeschort. We laten iedereen binnenkort weten wat de stappen zullen zijn. We zullen niet hypocriet zijn als Oostenrijk; we zijn tegen elke soort terreur en kiezen niet tussen terreurgroepen zoals Oostenrijk dat doet. We gaan maatregelen nemen. We zullen net zo reageren als er gereageerd is op ons”, aldus Çavuşoğlu.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Aug 22, 2016
Loading posts...