<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 05, 2018

Bomaanslagen op pro-Turkse Venezolaanse president Nicolas Maduro

Venezuela is zaterdagavond opgeschrikt door een terreuraanslag op de president. Tijdens een toespraak van Nicolas Maduro in Caracas zijn meerdere drones met explosieven ontploft.

Maduro bleef ongedeerd, maar zeven soldaten van de nationale garde raakten gewond.

Als dader wees Venezolaanse president Colombiaanse groepen en “extreemrechts” in zijn land aan, die daarbij geholpen zouden zijn door de VS. “Ze zullen blijven falen”, reageerde Maduro, die vaker doelwit is van imperialistische machten, is benadrukt.

“Het boeit me niet wat het Verenigd Koninkrijk of Amerika over Venezuela zegt. Venezuela wordt niet bestuurd uit Londen of Washington”, vertelde Maduro. “Venezuela heeft de meeste olie op aarde, meer dan Saudi-Arabië.”

Het Turkse ministerie van Buitenlande Zaken heeft met afschuw gereageerd op de aanslag. “Turkije steunt het broedervolk van Venezuela, president Maduro, diens familie en de Venezolaanse regering in deze moeilijke tijden. Een stabiel Venezuela is nodig voor stabiliteit in de regio en voor wereldvrede.”

Pro-Turkse houding

De aanslag komt in een tijdsperiode wanneer Maduro een extra sterke band heeft met Turkije, de Turkse president meerdere keren heeft bezocht, de handel tussen Turkije en Venezuela recent explosief is toegenomen (LEES meer) en zijn liefde heeft geuit voor een Turkse Ottomaanse serie waar hij in juli de filmset persoonlijk van heeft bezocht. (LEES meer)

De Venezolaanse president vindt dat het tijd is voor een nieuwere en betere wereld en dat daar een macht nodig is als Turkije, zei hij in Ankara (LEES meer). Maduro vindt Erdoğan de leider van die nieuwe wereldorde. (LEES meer)

Maduro bezoekt namens Venezuela ook vaker persoonlijk grote Islamitische toppen. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – CARACAS – NEW YORK | Gepubliceerd: 05-08-2018

Aug 05, 2018
Loading posts...