<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 08, 2018

Engeland sleept Britse PKK/PYD-terrorist voor de rechter

De Britse oud-militair Jim Matthews moet voor de rechter verantwoording afleggen nadat hij zich heeft aangesloten bij terreurgroep PKK/PYD in Syrië. Hij wordt beschuldigd van terrorisme.

Dat meldt het hoofdbureau van de politie van Londen (Scotland Yard).

De Londense politie verklaart dat de voormalige Britse militair aanwezig was bij terreurkampen in Irak en Syrië waar terroristen werden opgeleid. “Er zijn verbanden ontdekt tussen de training van Matthews en voorbereidingen van terroristische daden”, aldus de Britse politie.

Matthews was een van de Britse militairen die aandacht kreeg bij de documentaire met als titel ‘de Britten die tegen Daesh strijden’ van de Britse Channel 4. Hij sloot zich daarna aan bij PKK/PYD.

De Britse oud-militair verschijnt op 14 februari voor de rechter. Hij is de eerste PKK/PYD-Brit die op basis van de antiterreurwet wordt berecht. Matthews is niet de enige Brit die zich heeft aangesloten bij de terreurgroep.

Turkije

Turkije waarschuwt al geruime tijd dat de strijd tegen een terreurgroep (Daesh) niet met een andere terreurgroep (PKK/PYD/YPG) kan plaatsvinden. De Turkse president betrok daar donderdag Amerika bij. “Ik heb tegen Trump gezegd dat een terrorist niet met een andere terrorist bestreden kan worden. We kennen de regio als geen ander. Willen ze (VS) niet luisteren, mogen ze dat zelf weten [doen we het dan zelf wel].”

Turkije heeft aan de VS meerdere keren aangeboden samen te strijden tegen het anti-Islamproject Daesh (LEES meer), maar de VS weigerde en kwam met eigen zogeheten ‘strijd’, waarin andere terreurgroepen flink zijn bewapend. (LEES meer)

Turkije vroeg zich eind 2016 af waarom coalitielanden en met name de Verenigde Staten toentertijd niet de nodige steun hebben gegeven tijdens anti-terreuroperaties in het Syrische Daesh-bolwerk Al-Bab. Toen werden namelijk geen bombardementen uitgevoerd op Daesh. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – LONDEN | Gepubliceerd: 08-02-2018

Feb 08, 2018
Loading posts...