<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 10, 2019

Erdoğan: Tijd voor een nieuwe overwinning

Turkije maakt zich op voor een nieuwe zege in augustus, zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zaterdag in zijn bericht naar aanleiding van het heilige Offerfeest.

“De Turkse geschiedenis kent veel victories in augustus, zoals Malazgirt, Cyrpus, de Onafhankelijkheidsoorlog en de Dag van de Overwinning. Ook riep Turkije een halt toe aan de [door buitenlandse duistere groepen] beoogde terreurcorridor [PKK/YPG-terreurstaat] in Syrië naast de Turkse landgrens. Dat gebeurde ook in augustus middels operatie Eufraat Schild”, zei Erdoğan.

“Het is tijd voor een nieuwe overwinning in augustus die ook in ons lijstje van victories toegevoegd kan worden”, benadrukte de Turkse president.

Turkije wordt met de dag machtiger en is de hoop van alle broederlanden en bondgenoten, verklaarde Erdoğan. “Elke dag naderen we stap voor stap onze doelen, de democratische, economische en defensie.”

Ook had de Turkse president een boodschap aan iedereen. “Zij die ons land middels terreurgroepen, economische valkuilen en vele andere valse pogingen proberen te doen zwichten, zullen ook in de komende periode van een koude kermis thuiskomen.”

Turkije maakt zich op voor een derde grootschalige militaire missie in Noord-Syrië om korte metten te maken met de terreurgroepen Deash en YPG aldaar. Zo kunnen veel Syrische vluchtelingen, die zijn gevlucht voor die terreurgroepen, weer terug naar huis.

De VS werkt de Turkse antiterreuroperatie tegen vanwege diens omstreden bondgenootschap met YPG-terroristen, maar Turkije is net zoals missie Eufraat Schild en Olijftak vastberaden, verklaarde de Turkse regering. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 10-08-2019

Aug 10, 2019
Loading posts...