<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 14, 2019

Trump dreigt Turkije met ‘economische vernietiging’ bij aanval op YPG

De Amerikaanse president Donald Trump dreigt Turkije met ernstige economische aanvallen als het land terreurgroep YPG, bondgenoot van de VS, in Noord-Syrië aanvalt.

In een Twitterbericht schreef hij ook dat hij niet wil dat de YPG, “Koerden” genoemd in zijn bericht, Turkije provoceert. Volgens Trump is een “bufferzone van 32 kilometer nodig”.

In een reactie op directeurniveau laat Turkije aan de VS weten “dat Turken de beschermers van Koerden zijn en Turkije vanwege nationale veiligheid korte metten gaat maken met terreur pal tegenover de grens met Syrië”.

Turkije meldt een derde buitenlandse grootschalige antiterreurmissie te gaan lanceren in Syrië om terreur bij de bron te bestrijden. Het land zegt op officieel niveau dat de Amerikaanse, en daarmee de westerse, associatie van terreurgroep YPG met Koerden, broeders van Turken, een eerloze en regelrechte belediging is voor dat volk (LEES meer). “Een fatale fout”, benadrukte het Turkse presidentiële paleis maandag.

YPG blijft de Syrische tak van terreurbeweging PKK die Syrische Koerden verjaagd uit Syrië, verklaart Turkije, dat op eigen kracht ruim 350.000 Syrische Koerden opvangt. Volgens Turkije speelt de VS een groot en vuil Daesh-spel in Syrië. (LEES meer)

Gevluchte Syrische Koerden in Turkije bedanken met name de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan voor de hulp en gastvrijheid. “Anders zouden we verhongeren. YPG heeft ons verjaagd. Het is Erdoğan weer die ons heeft geholpen”, zeggen Syrische Koerden in interviews met grote Turkse nieuwsstations. Met die feit is de Nederlandse journalist Rena Netjes ook geconfronteerd. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – WASHINGTON | Gepubliceerd: 14-01-2019

Jan 14, 2019
Loading posts...