<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 07, 2019

Turkije geeft VS lesje over Koerden

Een Amerikaanse nationale veiligheidsdelegatie van topniveau is maandag gearriveerd in de Turkse hoofdstad Ankara om recente ontwikkelingen te bespreken, in het bijzonder Syrië en terreurbeweging FETO.

De Amerikaanse veiligheidsadviseur John Bolton en zijn delegatie arriveerden maandagmiddag in Ankara na een reis naar Israël. De delegatie bestaat uit de Amerikaanse generaal Joseph Dunford en de onlangs benoemde speciale afgezant van de VS voor Syrië, James Jeffrey, en de voormalige VS-ambassadeur in Turkije.

Turkije heeft de VS veelvuldig duidelijk gemaakt dat de strijd van de Turkse Strijdkrachten in Noord-Syrie niet gericht is tegen de “Koerden”, maar terroristen van de YPG, de Syrische PKK. Het land stoort zich flink aan de Amerikaanse associatie van de Koerden met de YPG (LEES meer). Het Turkse presidentiële paleis benadrukte zondag dat die Amerikaanse gedachte “irrationeel” is en ook een belediging is voor alle Koerden.

Maandag maakte de Turkse minister van Defensie, Hulusi Akar, opnieuw duidelijk dat “de strijd van het Turkse leger niet gericht is tegen onze Koerdische broeders, waarmee we eeuwenlang dezelfde geografie en brood delen”.

De strijd is tegen YPG- en Daesh-terroristen die de lokale Koerden, Arabieren en Turkmenen in Noord-Syrië onderdrukken, verklaarde Akar. “De PKK/YPG kan nooit de vertegenwoordiger van de Koerden zijn. Deze terreurgroep vormt een bedreiging voor Syrische Koerden en weerhoudt hen ervan terug te keren naar hun eigen land.”

YPG-terreur

Veiligheidsdeskundigen melden dat de PKK/YPG onder het mom van strijd tegen Deash Syrië wil verdelen en een eigen onafhankelijk terreurstaat wil oprichten nabij de Turkse grens. Turkije liet de wereld weten dat het land dat niet zal toestaan (LEES meer). Bovendien is het Turkse leger het enige ter wereld dat een landgevecht voert tegen Daesh, is verklaard. (LEES meer)

Na de mislukte couppoging in Turkije lukte het de Turkse leger om binnen korte tijd 3.000 radicale Daesh-terroristen uit te schakelen in Noord-Syrische steden zoals Jarablus en Al-Bab (FOTO’S). Dankzij twee succesvolle antiterreuroperaties van Turkije in Noord-Syrië, missie Eufraat Schild en Olijftak, zijn tot nu toe 300.000 Syriërs teruggekeerd naar hun land. (LEES meer + FOTO’S)

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan liet in december opnieuw weten dat de VS “een Daesh-spel” zit te spelen in Syrië. (LEES meer)

Afrin

De komst van het Turkse leger in het Syrische Afrin in maart heeft veel losgemaakt bij Syrische Koerden, Arabieren en Turkmenen: “Onze moslimbroeders zijn gearriveerd.” (LEES meer + exclusieve FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 07-01-2019

Jan 07, 2019
Loading posts...