<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 26, 2019

Miljoenen Syriërs terug na nieuwe antiterreurmissie Turkije

Als Turkije de Syrische steden Manbij, Tal Rifaat en de regio ten oosten van de rivier de Eufraat schoonveegt van terroristen, kunnen miljoenen Syrische vluchtelingen die in Turkije verblijven weer terug naar hun thuisland.

Dat herhaalde de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zaterdag.

“We zijn vastbesloten om onze regio te redden van een ramp in samenwerking met Rusland, Iran, de VS en vooral met Syrische mensen”, sprak Erdoğan tijdens een grote partijbijeenkomst in Gaziantep.

Hij voegde eraan toe dat Ankara prioriteit gaf aan politieke en diplomatieke middelen en tot de uiterste is doorgegaan.

Na die middelen heeft Turkije nu alle voorbereidingen getroffen voor een mogelijke grootschalige militaire operatie ten oosten van de Eufraat in het noorden van Syrië, zei de Turkse president. “Ankara zal dankzij deze missie voor de territoriale integriteit van Syrië zorgen.”

Erdoğan zei ook dat er tot nu toe ongeveer 300.000 Syriërs naar hun thuisland zijn teruggekeerd dankzij de voormalige Turkse antiterreurmissies ‘Eufraat Schild’ en ‘Olijftak’. “Het is onze plicht om de rechten, wetten en eer van onze vrienden en broeders buiten onze grenzen te beschermen, evenals onze burgers binnen onze grenzen”, sprak Erdoğan.

Turkije is het enige land dat concrete resultaten heeft geboekt in de strijd tegen terreurgroep Daesh (IS). “Naast een terreurgroep is Daesh ook de grootste vijand van de Islam. We hebben ongeveer 8.000 Daesh-leden aangehouden. 2.300 van hen zijn de afgelopen 2 jaar in voorlopige hechtenis genomen”, liet de Turkse leider weten.

Ook zijn in het Syrische al-Bab al 3.000 Daesh-terroristen uitgeschakeld, aldus Erdoğan. (LEES meer + FOTO’S)

Sinds 2016 hebben operaties Eufraat Schild en Olijftak het noordwesten van Syrië, waaronder Al-Bab, Afrin en Azaz, bevrijd van YPG/PKK- en Daesh-terroristen. Daardoor konden Syriërs die het geweld in die regio zijn ontvlucht, weer terug naar huis.

Ook bouwt Turkije de Noord-Syrische steden op. (LEES meer + exclusieve FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 26-01-2019

Jan 26, 2019
Loading posts...