<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 24, 2019

Turkije enige land in Syrië uit humanitair oogpunt

Turkije is het enige land in Syrië om humanitaire redenen, benadrukte president Recep Tayyip Erdoğan donderdag.

“Ik zeg expliciet dat Turkije het enige land is dat voor humanitaire doeleinden in Syrië is”, sprak Erdoğan tijdens een presentatieceremonie van de Turkse militaire academie in de hoofdstad Ankara.

Erdoğan zei dat Turkije niet van plan is om Syrië te “bezetten”, maar probeert de veiligheid van zijn bevolking te waarborgen. “We hebben genoeg aan onze landgrenzen van 780.000 vierkante kilometer.”

Turkije staat mondiaal op de eerste plaats als het gaat om humanitaire hulp in verhouding tot zijn nationale inkomen, maakte de Turkse president iedereen duidelijk.

Inspanningen Turkije

Turkije zet zich flink in voor Syrië. Woensdag sprak Erdoğan met zijn Russische collega Vladimir Putin in Moskou voor een concrete oplossing en einde aan het conflict in het land. (LEES meer + FOTO’S)

Het land bouwt Noord-Syrische steden op en beschermt 1,5 miljoen mensen in die regio (LEES meer + FOTO’S). Ook voorkwam Turkije een groot bloedbad in het Syrische Idlib, de stad waar de Verenigde Naties Turkije om hulp vroeg. (LEES meer)

Een groot aantal Syrische kinderen kunnen dankzij Turkije weer naar school (LEES meer + FOTO’S) in hun eigen land en stad (Nog meer FOTO’S). De ouders van de Syrische kinderen bidden voor Turkije als dankbetuiging, laten ze in interviews weten. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 24-01-2019

Jan 24, 2019
Loading posts...