<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Sep 03, 2016

Erdogan: Turkije haalt stap voor stap zijn doelen

De doelen van Turkije om megaprojecten te starten en te voltooien worden één voor één allemaal gehaald.

Dat liet de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan weten.

“Ondanks dat we met een lastig jaar te maken hebben met allerlei gebeurtenissen (terrorisme, situatie in buurlanden en couppoging), wijzen alle indicatoren erop dat het goed gaat met de Turkse economie”, meldde Erdoğan.

Eurasiatunnel

Na de opening van de derde Bosporusbrug, de breedste hangbrug ter wereld, verwacht Turkije op 20 december de Eurasiatunnel te gaan openen. De 5,4 kilometer lange boortunnel onder de Bosporus in Istanbul verbindt de continenten Europa en Azië nogmaals met elkaar en verkort de reistijd tussen Kazlıçesme en Göztepe van 100 minuten naar 15 minuten.

Megaluchthaven Istanbul

Een ander prestigeproject van Turkije is het grootste vliegveld ter wereld. Die zal, als alle fases zijn voltooid, jaarlijks meer dan 150 miljoen passagiers kunnen verwelkomen. Met de megaluchthaven wil Turkije het centrum van de luchtvaartwereld worden. De opening van de eerste fase vindt plaats over minder dan anderhalf jaar, in februari 2018.

Istanbulkanaal

Een ander wereldproject, dat net zoals alle Turkse megaprojecten volgens politici veel tegenwind ontvangen door groepen die het op de groei van Turkije hebben gemunt maar toch worden afgerond, is het Istanbulkanaal, ook wel Turks ‘crazy project’ genoemd.

In mei dit jaar werd bekend dat de voorbereidingen voor de tweede Bosporus is Istanbul voor een groot deel zijn afgerond.

De Turkse president gaf tijdens de opening van de derde Bosporusbrug aan dat na overige megaprojecten, nu het enorme Istanbulkanaal op komst is.

Turkije

Eerder gaf de Turkse premier Binali Yildirim aan dat prestigeprojecten de toekomst van Turkije zijn en de Turkse economie blijft doorgroeien ondanks de krimp van de wereldeconomie.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL

Sep 03, 2016
Loading posts...