<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 05, 2020

EU bedankt Erdoğan voor coronasteun

De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan bedankt voor het bijwonen en bijdragen aan de internationale conferentie voor de mondiale strijd tegen het coronavirus.

In een twitterbericht bedankte de Europese Commissievoorzitter de leiders van alle landen voor het bijwonen van de internationale conferentie die als doel had 7,5 miljard euro op te halen voor onderzoek, behandeling en vaccins tegen het coronavirus.

“Bedankt voor je steun!”, reageerde Von der Leyen op de geste uit Turkije.

De Turkse president zei in zijn videoboodschap voor de conferentie dat coronavaccins voor iedereen toegankelijk moet zijn.

“Het is uiterst belangrijk dat het te produceren vaccin voor iedereen te bemachtigen is en het principe ‘niemand mag achterblijven’ toe te passen. We zullen al deze kwesties in overweging nemen bij het bepalen van onze financiële bijdrage aan de ontwikkeling van vaccins. We zullen het bedrag na onze evaluaties op 23 mei bekendmaken”, aldus Erdoğan.

De twee grootste Europese donoren zijn Frankrijk en Duitsland, die respectievelijk 500 miljoen euro en 525 miljoen euro hebben toegezegd.

Japan bood 830 miljoen dollar, Canada 600 miljoen dollar en China slechts 50 miljoen dollar.

Coronahulp

Tot nu toe hebben zo’n 100 landen Turkije om coronasteun gevraagd. In april stuurde Turkije ook een groot vliegtuig vol medische goederen naar Italië, Spanje en vijf Balkanlanden. Aan Palestina is een compleet ziekenhuis geschonken. (LEES meer + FOTO’S)

Het Britse zorgsysteem was afhankelijk van drie grote medische ladingen uit Turkije, lieten Britse media weten. Anders zouden Britse artsen geen coronapatiënten meer behandelen. (LEES meer)

De noodkreten van Armenië en Israël zijn ook niet onbeantwoord gelaten. (LEES meer)

De helpende hand van Turkije was ook merkbaar in landen van Colombia tot aan China. De Chinezen ontvingen al in februari hulpgoederen uit Turkije, welke zeer lovend zijn ontvangen, benadrukten Chinese media. (LEES meer + FOTO’S)

Landen zoals Mozambique, Somalië en Roemenië zijn ook niet vergeten. (LEES meer + FOTO’S)

De VS is Turkije dankbaar ‘voor de gulle donatie’. (LEES meer + FOTO’S)

Ankara heeft tot dusver ten minste 57 landen gesteund in de strijd tegen corona.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 05-05-2020

May 05, 2020
Loading posts...