<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Aug 27, 2019

Grote doorbraak voor Turkse luchtvaartindustrie

Turkije heeft in de afgelopen periode belangrijke stappen gezet op luchtvaartgebied, zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan dinsdag naast de Russische president Vladimir Putin.

“Met het motto ‘De toekomst ligt in de lucht’, maakte Turkije de afgelopen periode een doorbraak mee in de luchtvaart”, vertelde Erdoğan in de Russische hoofdstad Moskou.

De Turkse president neemt dinsdag deel aan de inhuldigingsceremonie van de International Aviation and Space Salon MAKS-2019, een van ‘s werelds toonaangevende evenementen op dit gebied.

Erdoğan zei dat zijn land de bilaterale betrekkingen met Rusland verder zal verdiepen dankzij samenwerking op het gebied van luchtvaart- en ruimtetechnologie. Ankara wil het bilaterale handelsvolume met Rusland verhogen tot 100 miljard dollar.

Turkish Aerospace Industries

De Turkse lucht- en ruimtevaartindustrie (TAI) heeft dit jaar de ontwikkeling van de eigen helikopter, de Gökbey, voltooid en produceert ook het vliegtuigje Hürkuş. Ook wordt hard gewerkt aan de eigen straaljager Hürjet, waarvan het voorontwerp is voltooid, en aan het gevechtsvliegtuig TF-X. De Turkse motorindustrie (TEI) heeft inmiddels de eerste eigen vliegtuigmotor succesvol getest, een zeer cruciale mijlpaal voor het land. (LEES meer + FOTO’S)

Ook is Turkije zeer succesvol in de ontwikkeling en bouw van grote militaire drones, die ingezet worden in vele missies in het binnen-, maar ook in het buitenland. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – MOSKOU | Gepubliceerd: 27-08-2019

Aug 27, 2019
Loading posts...