<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 24, 2018

Guterres prijst Turkije enorm: ‘Uitstekende samenwerking VN-Turkije’

VN secretaris-generaal Antonio Guterres vindt dat Turkije uitstekend samenwerkt met de VN.

Dat zei hij maandag tijdens een gesprek met de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, die in New York is voor de aankomende algemene VN-vergadering.

Guterres was ook lovend over de Turkse opvang van 3,5 miljoen Syrische vluchtelingen en de Turkse inspanningen de Syrische stad Idlib te redden van een bloedbad. Het gesprek ging voornamelijk over Syrië.

‘Groter dan vijf’

Het is algemeen bekend dat Turkije niet tevreden is met de organisatiestructuur en handelswijze van de VN. Erdoğan laat vaker in toespraken weten dat “de wereld groter is dan vijf” en dat deze landen niet het lot van de hele wereld mogen bepalen, vooral omdat Rusland of de VS (inzake Israël) cruciale besluiten vetoën.

Bovendien schiet volgens Erdoğan de VN vaak tekort tijdens humanitaire rampen en doet Turkije, net zoals in de Rohingya- (LEES meer) en Idlibkwestie, diplomatisch veel meer dan alle VN-landen bij elkaar. (LEES meer)

De speciale gezant van de VN voor Syrië vroeg deze maand Turkije om hulp voor een oplossing en nieuwe ideeën voor Idlib. (LEES meer)

Schwab

Erdoğan ontving maandag na Guterres ook Klaus Schwab, de stichter van het World Economic Forum, dat jaarlijks CEO’s van de grootste bedrijven ter wereld, internationale politici, intellectuelen en journalisten bijeenbrengt. Die bijeenkomst was besloten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – NEW YORK | Gepubliceerd: 24-09-2018

Sep 24, 2018
Loading posts...