<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Ak Ajans Nederland
Dec 22, 2016

Lovende woorden VN over Turkije

De Verenigde Naties heeft positief gereageerd op de bemiddeling van Turkije in de Syrische stad Aleppo. VN-vertegenwoordiger Staffan de Mistura is blij dat Turkije zich heeft ingezet voor de Syriërs.

“Turkse hulporganisaties hebben een grote rol gespeeld in de evacuatie van de Syriërs uit Oost-Aleppo”, zei de Mistura in Genève. “Zij hebben goed werk verricht.”

Hij sprak ook over het 7-jarige Syrische Twittermeisje Bana Alabed, recent ontvangen door president Erdoğan in het Turkse presidentiële paleis. “Haar verzet en moed is symbool geworden voor de mensheid”, zei de VN-vertegenwoordiger.

De adviseur van Staffan de Mistura, Jan Egeland, liet weten dat bijna 40.000 Syriërs zijn geëvacueerd uit de rampstad. “De Turkse hulporganisatie IHH heeft werkelijk groot werk verricht.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – GENÈVE | Gepubliceerd: 22-12-2016

Dec 22, 2016
 • Deli Balta

  Compliment voor onze president en hierbij bedank ik iedereen die hierin een steentje heeft bijgedragen. Allah zal jullie belonen…

 • Levooo1995

  Helal olsun Turkiyem senin ulke gibi yoktur bu dunyada!!

 • Ozturk

  Natuurlijk, het is goed om een compliment te ontvangen van deze belangrijke organisatie.
  Maar toch zit er een wrange smaak aan. De VN heeft toch erg weinig gedaan om de tragedie in Syrië te voorkomen of te interveniëren. Het was Frankrijk dat als enige westerse land actie ondernam tijdens de val van Halep. Maar dan nog kwam men met de Franse resolutie niet verder dan het sturen van ‘VN-begeleiders’.

  Uiteindelijk komt het erop neer dat ons land de kastanjes uit het Syrische vuur mag halen, terwijl de rest van de met name wereld waarschijnlijk de komende 6 weken toch vooral de kaarsjes en bloemen voor de 9 Duitse slachtoffers in Berlijn nog eens dubbel en dwars zal uitvergroten.
  Alleen gisteren al sneuvelden het dubbele aantal Turkse soldaten in de strijd tegen IS in Syrië. Het zijn offers die wij brengen om te voorkomen dat er enorme vluchtelingenstromen op gang komen richting Europa. Dezelfde vluchtelingen waaruit enkele extremisten voortkomen, die zo af en toe eens een vrachtwagen het zich onbezorgd vermakende westerse publiek in rijden.
  Maar of het echt gewaardeerd wordt?
  Of men zich er überhaupt wel van doordrongen is?
  Ik denk het niet. De decadente westerlingen interesseren zich pas voor wat er in de rest van de wereld aan de hand is als de vluchtelingen in Izmir in rubber bootjes richting de Griekse eilanden stappen.

  Maar er komt vanzelf een dag dat er afgerekend gaat worden.
  Op die dag zal Turkije loon naar werken krijgen. Die dag zal het bemoeizuchtige westen wederom Turkije voor alles wat lelijk is uitmaken en zal de afgunst van de muren druipen.
  Maar het westen dient zich toch echt te realiseren dat men niet eerst jarenlang de andere kant op kan kijken als de wereld in brand staat, en vervolgens verwachten dat zij ook mee kunnen delen in de koek van de wederopbouw, dan wel in de territoriale verdeling / beheersing van het naoorlogse Syrië of de olievelden in Irak.
  Dat zijn zij eeuwenlang wel gewend geweest, dus het zal even slikken worden nu dat men eigenlijk voor het eerst buitenspel worden gezet door Rusland en de lokale grootmachten Turkije en Iran.

  Ik heb het al eerder gezegd: de Europese (westerse) macht brokkelt af, het Europese schip is zinkende en een nieuwe wereldorde tekent zich langzamerhand af.

  Intussen eer ik onze strijdende en bovenal gevallen Turkse soldaten die zich inzetten voor onze Syrische broeders en voor de toekomstige veiligheid en stabiliteit aan de Turkse zuidgrens.
  Ik condoleer de families van onze martelaren en wens onze gewonde militairen een spoedig herstel.
  Wij, het Turkse volk, danken jullie intens voor de opoffering die jullie brachten in het belang voor Turkije en de mensheid. Wij zullen het nooit vergeten en het zal niet voor niets zijn!

 • Blankenvoor

  “Af en toe een vrachtwagen”. Inderdaad, waar maken die Duitsers zich toch zo druk om vraag je je af? Bovendien op een markt waar de kerst wordt gevierd. Weten ze dan niet dat de kerstviering sowieso een belediging is van al die miljoenen moslim vluchtelingen die hun heil zochten in Europa? Kortom, eigen schuld dike bult, je moet die vredelievende islam aanhangers nou eenmaal niet tot he uiterste tergen!

 • Ozturk

  Ach gossie, meneer Blankenvoor toch, bent u geraakt? Wordt er niet voldoende respect getoond voor ‘uw Blanke slachtoffers’ door die boze allochtonen?
  Maar ondertussen geen positief woord uit uw mond over de Turkse strijd en slachtoffers die onze militairen in Syrië voeren, ook in úw belang. Het moet toch vooral gaan over de roomblanke westerlingen, liefst wekenlang, maandenlang. Maar als wij eens iets bagatelliseren bent u verontwaardigd.
  Dus ik vraag u: Hoe voelt dat nou?
  Niet dat ik verwacht dat het lukt, maar hopelijk wekt dit voorval een klein beetje gevoel van wederzijdse empathie bij u op. Het zal moeilijk worden, aangezien het empathie chromosoom bij westerlingen zoals u (PVV-kiezers in het bijzonder) door de koloniale periode grotendeels weg is geëvalueerd.

 • Halil OZ

  Is het niet toevallig dat er elke x een legitimatie wordt gevonden na een aanslag in Europa..
  Daar zit een stankje aan!!!

  Vinden jullie het niet?

  Ze vergeten elke x hun legitimatie.. en verder niks…
  Ze blazen zich zelf op!!!
  Alles is in puin maar legitimatie niet rara hoe kan het??

  Inside job misschien???

 • BmGizzaH

  Ik vind dat ook altijd heel vreemd net als met 9/11..

  NATO AUDITOR GENERAL Yves Chandelon..
  Gisteren dood gevonden in België..
  Deze meneer deed onderzoek naar terroristische organisaties en hoe hen gefinancierd worden..
  Dit zie je helemaal niet in het nieuws..
  Ze zeggen dat het een zelfmoord is..
  Maar de feiten zijn dat hij Door het hoofd is geschoten en het wapen in zijn rechterhand zat terwijl die meneer linkshandig is.. overigens ook onmogelijk dat als jij je zelf neerschiet dat het wapen nog vast hebt je hand..familie leden zeggen dat hij gewoon plannen had voor kerst en niks raars hebben opgemerkt.. Deze meneer is 100km van zijn huis dood aangetroffen..

  Over de Russische ambassadeur die is vermoord in Turkije (wereld nieuws) zijn wij er ook van op de hoogte dat er in moscow een 2e diplomaat petr polshikov dood is aangetroffen in zijn woning paar uur na de aanslag van de Russische ambassadeur in Turkije..

  Ik zie daar helemaal niks van in het nieuws hier in het westen..

 • Ammon Teremun

  Maar er komt vanzelf een dag dat er afgerekend gaat worden.

  Maar er komt vanzelf een dag dat er afgerekend gaat worden in Europa met intolerante stroming in de Islam.

  Maar er komt vanzelf een dag dat er afgerekend gaat worden in Europa met het open grenzen beleid.

  Maar er komt vanzelf een dag dat er afgerekend gaat worden in Europa met het mislukte linkse “pappen en nathouden”” beleid

  Maar er komt vanzelf een dag dat er afgerekend gaat worden in Europa met de lange armen van enkele regeringen

  Maar er komt vanzelf een dag dat er afgerekend gaat worden in Europa met allochtone inwoners die alles vervloeken van het land waarin ze wonen

  Maar er komt vanzelf een dag dat er afgerekend gaat worden in Europa dat de mensen die zich niet willen aanpassen, de deur wordt gewezen.

  Die dag kon jammer genoeg nog wel eens sneller komen dan we dachten.

  En als die dag is gearriveerd, ga dan eens bij jezelf na wat heb ik hier mee te maken?

  Die dag wordt de wereld weer een stukje intoleranter.

  Kennelijk moet die dag komen want zoals het nu gaat is ook niet goed.

  Prettige feestdagen – عيد ميلاد مجيد

 • Ozturk

  Heer Teremun,

  Is het onderwerp van de Nederlandse of Europese inzet / bijdrage in Syrië – of althans het gebrek daaraan – te lastig voor u zodat u andere onderwerpen erbij haalt die hier niet aan de orde zijn. U wilt het er waarschijnlijk niet met mij over hebben omdat u ook wel aanvoelt dat u tekortschiet.

  Ik wil gerust met u discussiëren over lange armen van regeringen, over de dag van afrekening in Europa met allochtonen, over hoe u denkt dat de allochtonen verbannen zullen worden uit de EU, alhoewel ik niet begrijp hoe u dat wilt doen bij allochtonen met een Nederlands paspoort maar daar zult u vast wel uw eigen idee over hebben.
  Maar nu even niet. Als u een reactie wilt geven over de Turkse inzet in Syrië, dan wil ik het daar graag met u over hebben. Andere onderwerpen doen we een andere keer.

  Is het trouwens nog niet wat vroeg om nu al fijne feestdagen te wensen? Het is immers nog geen nieuwjaar?

 • Ammon Teremun

  Hr Ozturk,
  Dit is mijn verhaal als antwoord op uw betoog.
  Dat er die tijd aan zit te komen ben ik van overtuigd, jammer genoeg.
  We weten allemaal wat er gebeurd is in het verleden als extreem rechts aan de macht komt.
  En zoals ik het nu in kan schatten, en naar de peilingen kijk, zie ik het ook nog gebeuren, kijk naar Frankrijk, Duitsland en Nederland straks ook nog.
  Onverdraagzaamheid en aanslagen zoals nu weer in Berlijn is alleen maar veel olie op het vuur voor figuren zoals wilders e.d.
  Ok u uw zin :
  Prettige Kerstdagen en een voorspoedig Nieuwjaar.

 • Deli Balta

  Zij willen het Licht van Allah doven met hun monden, maar Allah vervolmaakt Zijn Licht, ook al haten de ongelovigen het. (Kuran 61/8)

 • Ozturk

  Heer Teremun,

  Van mij mag die clash komen, dan hebben we dat gehad en worden de kaarten geschud. Laat duidelijk zijn dat dat geen herhaling wordt van de Holocaust uit de Tweede Wereldoorlog. Noch de Turken, noch de Marokkanen zijn landloze mensen. Zoals u vandaag heeft kunnen lezen hier op turksemedia bemoeien onze parlementsleden zich actief met haar onderdanen in het buitenland. Sommigen bestempelen dat als negatief, maar wij stellen dat zeer op prijs en het is tevens een waarschuwing aan de Nederlandse, westerse, Europese bevolking dat er een land achter ons staat dat over ons waqkt. Wij zijn geen landloze mensen zoals de joden in de Tweede Wereldoorlog.
  Extreem rechts mag dan de verkiezingen misschien winnen in veel Europese landen, dat betekent nog niet dat ze daarna straffeloos de moslims kunnen gaan treiteren en uitmoorden hier in Europa, want dan zullen onze landen in actie komen en dat wordt kliederig verzeker ik u. Die rechts extremistische keutel zal dan heel snel worden ingetrokken.

  Ik maak me daarom niet zoveel zorgen over al die beren die u op de weg ziet. We gaan eerst dan maar kerst vieren, althans, U gaat het vieren want wij vieren dat niet. Zoals u weet Is kerst een heidens feest wat helemaal niets met de geboorte van Jezus te maken heeft. Maar toch veel plezier gewenst.

 • Ayhan

  seni sevmeyen olsun
  severek yazilarini okuyorum helal sana

 • Ammon Teremun

  Ik heb dit gezegd opdat jullie vrede vinden bij mij. Jullie zullen het zwaar te verduren krijgen in de wereld, maar houd moed: ik heb de wereld overwonnen.
  Johannes 16:33

  Wat kosten vijf mussen? Bijna niets. Toch wordt er niet één door God vergeten. Zelfs de haren op jullie hoofd zijn alle geteld. Wees niet bang, jullie zijn meer waard dan een hele zwerm mussen.
  Lucas 12:6-7

 • Ammon Teremun

  “Voor christenen betekent Kerst de komt van Christus. Hij was de langverwachte Messias en redder. De diepste betekenis van Kerst is dat God zelf de moeite nam om als mens naar deze aarde te komen. God koos deze manier om de mensheid te redden van zonde en onrechtvaardigheid. Wanneer we naar het leven van Jezus kijken zien we dit ook juist terug. Jezus treedt in woorden en daden op tegen de onrechtvaardigheid die er in de samenleving aanwezig is. Daarnaast keek Hij juist wel om naar mensen aan de rand van de samenleving.
  De ultieme manier waarop Hij de overwinning op zonde en onrechtvaardigheid haalde was zijn dood aan het kruis. Kerst is het feest van het Licht. Jezus noemde zichzelf het Licht van de Wereld. In een vaak zo donkere wereld brengt Hij licht. ”

  “Mohammed (Arabisch:ãÍãÏ, Moehammad) wordt beschouwd als de grondlegger van de islam. Voor moslims is hij de laatste profeet. Mohammed werd in het Jaar van de Olifant, 570 of 571 in Mekka (in het huidige Saoedi-Arabië) geboren en stierf in 632 in Medina. ”

  Wie bent u om te beoordelen wat een kerstfeest eigenlijk inhoud?
  In principe loopt u al een paar honderd jaar achter met uw bewering.
  Dit is nu precies wat ik bedoel met de het veroordelen waar iemand in gelooft. Onbekend heid overgaand in onverdraagzaamheid! Dit zijn nu precies de uitspraken waar de rechtse kliek op zit te wachten.
  Met deze bewering voedt u alleen maar het rechtse kamp.
  Jammer!

Loading posts...