<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 14, 2017

Megahulp Turken op komst voor 9 miljoen Afrikanen

De Turkse hulporganisatie Rode Halve Maan heeft aangekondigd tijdens de Islamitische vastenmaand Ramadan ruim negen miljoen Afrikanen te gaan helpen.

Dat zal gebeuren in de vorm van 45.000 ton voedselpakketten die het continent met drie grote schepen, met elk aan boord 15.000 ton voedsel voor drie miljoen mensen, zal bereiken, laat voorzitter Kerem Kinik weten. “Een deel gaat naar Somalië en Jemen. Een ander deel naar Zuid-Sudan.”

Megahulp Turken op komst voor 9 miljoen Afrikanen3

De Turkse megahulp zal dankzij donaties de voedselbehoefte van negen miljoen Afrikanen voor een maand tegemoetkomen. “Wij proberen zowel in het binnen- en buitenland voor meer hulp te zorgen. Ook in eigen land wordt flink geholpen: vorig jaar zijn 700.000 mensen bereikt, waaronder ook terreurslachtoffers.”

Naast de Rode Halve Maan staan ook andere Turkse hulporganisaties, waaronder ook die van de staat, bekend om hun voedselhulp aan miljoenen mensen, met name tijdens de Ramadan en het Offerfeest. Zo werd vorig jaar ook miljoenen mensen over de hele wereld geholpen. (LEES meer)

Megahulp Turken op komst voor 9 miljoen Afrikanen1

De Turkse IHH meldt ook dit jaar ongeveer een miljoen mensen te gaan bereiken.

Megahulp Turken op komst voor 9 miljoen Afrikanen2

Gaza

Het is niet de eerste keer dat Turkije grote hulpschepen stuurt naar andere landen. Zo ontving Gaza 13.500 ton hulpgoederen uit Turkije, als cadeau voor het Ramadan- en Offerfeest. (LEES meer)

De Turkse hulp werd feestelijk en met veel vreugde ontvangen in Gaza, met name door Palestijnse kinderen. (LEES meer + FOTO’S)

 

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MANISA | Gepubliceerd: 14-05-2017

May 14, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...