<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Sep 11, 2017

Merkel reageert op Turks negatief reisadvies

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft naar aanleiding van het reisadvies dat door Turkije is aangepast voor haar land met klem benadrukt dat Turkse burgers kunnen reizen naar Duitsland.

Dat zei ze tijdens een campagnebijeenkomst in Delbrück.

“Laat ik dit duidelijk uitdrukken: elke Turkse burger kan reizen naar Duitsland”, zei Merkel.

Merkel kwam ook met haar inmiddels bij de Turken zeer bekende retoriek. “In ons land worden er geen journalisten gearresteerd of meegenomen voor verhoor. In ons land heerst er de vrijheid van meningsuiting en gelden principes van een rechtsstaat. Wij zijn daar trots op”, vertelde Merkel.

Turkije

Turkije waarschuwde haar burgers alert te zijn in Duitsland wegens opkomend extreemrechts in dat land. Ook kwam een waarschuwing wegens de lakse houding en brutaal gedrag van Duitse autoriteiten richting Turken. Turkije waarschuwt ook voor het Duitse rechtssysteem, waar rechtszaken over vreemdelingenhaat en racisme tot geen resultaat kunnen leiden. (LEES meer)

Reactie

Het Turkse reisadvies kwam na de Duitse versie. Het was namelijk Duitsland dat als eerst het reisadvies voor Turkije heeft aangepast omdat (Duitse) burgers volgens het land “zomaar worden gearresteerd” in Turkije. (Meer over arrestaties [LEES-1] en het hele verhaal [LEES-2])

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TMC | Gepubliceerd: 11-09-2017

Sep 11, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...