<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 03, 2017

Moslims Myanmar uiten hun dank uit aan Turkije en Erdogan

Rohingya-moslims in Myanmar zijn tevreden over de steun die Turkije voor hun uitspreekt in de internationale arena. De inzet die Turkije voor hun toont, is niet onopgevallen gebleven.

Turkse hulpteams die onder moeilijke omstandigheden naar de hoofdstad Sittwe van deelstaat Rakhine, een van de gebieden die het meest zijn getroffen door boeddhistische aanslagen, zijn afgereisd, worden met veel belangstelling en liefde ontvangen.

De Rohingya-moslims uiten hun dank met name uit aan de president van Turkije, Recep Tayyip Erdoğan, voor de moeite die hij voor de moslims doet. Zo heeft een veehouder ook zijn offerdier versierd met zelfgemaakte Turkse vlaggen. “De koper krijgt ook deze als cadeau mee. Ik ben erg tevreden op de manier hoe Turkije de Myanmarese regering heeft aangesproken.”

Turkse hulpstichtingen waren al langer op de hoogte van het leed van de Rohingya-moslims en konden hierdoor ook snel ingrijpen. Zo hebben duizenden vluchtende moslims noodhulp ontvangen bij de grens met Bangladesh, het buurland aan wie Turkije vroeg om zijn grenzen voor de vluchtende moslims open te zetten. Turkije heeft Bangladesh laten weten de opvang van deze vluchtelingen voor eigen rekening te willen nemen. (LEES meer)

De Verenigde Naties meldt zondag dat het aantal vluchtelingen uit Myanmar is opgelopen tot meer dan 73.000. Tienduizenden moslims wachten nog steeds bij de grens van Bangladesh.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – SITTWE | Gepubliceerd: 03-09-2017

Sep 03, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...